Error booting SUSE Enterprise Server 15.1

Hi, experts.
Immediately after the installation of the SUSE Enterprise Server Operating System, it does not start and remains on this screen.

I modified the list of parameters (I added a few enter) and sometimes it enters the System.

Some Technical details:
O.S: SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications
Processor: Intel Core i5 6th Gen
RAM: 16 GB
Hard Disk: SSD 960 GB

What could this be?
Thanks in advance,

Comments

  • malcolmlewismalcolmlewis Knowledge Partner

    Hi
    So your system is set to UEFI boot in the BIOS? Disk was set to GPT type? If you boot and get to the boot menu, can you select the efi file to boot from?

  • So your system is set to UEFI boot in the BIOS? = Yes
    Disk was set to GPT type? = Yes
    If you boot and get to the boot menu, can you select the efi file to boot from? = Is this done by editing the parameters?

  • malcolmlewismalcolmlewis Knowledge Partner

    Hi
    No, pressing a key eg F12, F10 etc to see the BIOS boot menu....

    Can you boot from the install media, select rescue and at the prompt post the output from;

    lsblk
    efibootmgr -v
    
  • If Secure Boot is on, turn it off

  • malcolmlewismalcolmlewis Knowledge Partner

    @David and why should a user disable secure boot?

  • I banged my head trying to build SLES v15GA hosts via AutoYaST on VMware for a long time - finally turned off Secure Boot and it worked.

  • malcolmlewismalcolmlewis Knowledge Partner

    @David yes third party non signed modules does that ;) I use qemu since it's part of the distribution, all my qemu machines use secure boot (well tianocore).

Sign In or Register to comment.