Kiwi: Deploy and Run System in a RamDisk - grabs /dev/sda instead

Hi All
I am trying to build a minimal image to have the OS totally in memory.
SLES15.2 for the ISO image.
SLES15.5 for the kiwi host.
Message: No device(s) for installation found.
If filter device is omitted from /dev/sda is used to install the ISO.
I need it to boot the ISO in memory only.
Any direction would be appreciated.

<type image="oem" filesystem="ext4" initrd_system="dracut" installiso="true" installboot="install" kernelcmdline="console=ttyS0,rd.live.ram=1,rd.kiwi.ramdisk ramdisk_size=4096000" bootpartition="false">

  <bootloader name="grub2" console="serial" timeout="1"/>
  <oemconfig>
  <oem-unattended>false</oem-unattended>
  <oem-skip-verify>true</oem-skip-verify>
  <oem-unattended-id>/dev/ram1</oem-unattended-id>
  <oem-device-filter>/dev/sd</oem-device-filter>
  <oem-swap>false</oem-swap>
  <oem-multipath-scan>false</oem-multipath-scan>
</oemconfig>

Kiwi host:
kiwi-systemdeps-bootloaders-9.23.12-1.1.x86_64
kiwi-tools-9.23.12-1.1.x86_64
python3-kiwi-9.23.12-1.1.x86_64
kiwi-systemdeps-core-9.23.12-1.1.x86_64

Console output:
[ OK ] Started Dracut Run Interactive.
[ 104.706449] dracut-pre-mount[418]: Warning: Could not find by-id representation of ram0
[ 104.707727] dracut-pre-mount[418]: Warning: Using original device /dev/ram0
[ 104.726566] dracut-pre-mount[418]: Warning: Could not find by-id representation of ram1
[ 104.727918] dracut-pre-mount[418]: Warning: Using original device /dev/ram1
Thanks so much, Jan

Comments

  • Solved by the release: 9.23.14-2
    <type image="oem" filesystem="ext4" initrd_system="dracut" installiso="true" installboot="install" kernelcmdline="console=ttyS0 rd.kiwi.ramdisk ramdisk_size=4096000" bootpartition="false">

  • Solved by the release: 9.23.14-2
    <type image="oem" filesystem="ext4" initrd_system="dracut" installiso="true" installboot="install" kernelcmdline="console=ttyS0 rd.kiwi.ramdisk ramdisk_size=4096000" bootpartition="false">

Sign In or Register to comment.