PDA

View Full Version : xmonad



cureadvocate
09-Jun-2012, 01:36
I come here seeking the guidance and sage wisdom of those who have
traveled this path before. :)

I am trying to create an appliance with xmonad configured as the
default window manager, but have failed miserably multiple times.

My config:

-Minimal X
-add huskell and home:hgraeber:haskell 12.1 repos
-choose the ghc and xmonad packages
-add ~/.xinitrc containing "exec xmonad"
-add default ~/.xmonad/xmonad.hs config file

The graphical login (with xdm) would keep restarting upon logging in,
so I changed it to console login. I then tried startx, only to fail
with a message recommending I chmod 4755 /usr/bin/Xorg and try again. I
comply, then try startx again.

It teases as if it's going to work, then kicks me back to the command
line with the following errors:

(EE) AIGLX error: dlopen of /usr/lib/dri/swrast_dri.so failed
(/usr/lib/dri/swrast_dri.so: cannot open shared object file: No such
file or directory)
(EE) GLX: could not load software renderer
(EE) QEMU 0.12.1 QEMU USB Tablet: failed to initialize for relative
axes.

I'm new to the whole SUSE/non-Debian world, so I'm hoping there's a
simple "you are simply missing these packages, young Padawan"-type
answer.

Any help will be greatly appreciated.


--
cureadvocate
------------------------------------------------------------------------
cureadvocate's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=68378
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=475941

cureadvocate
09-Jun-2012, 18:36
cureadvocate;2468230 Wrote:
> It teases as if it's going to work, then kicks me back to the command
> line with the following errors:
(EE) AIGLX error: dlopen of
> /usr/lib/dri/swrast_dri.so failed (/usr/lib/dri/swrast_dri.so: cannot
> open shared object file: No such file or directory)
> (EE) GLX: could not load software renderer
> (EE) QEMU 0.12.1 QEMU USB Tablet: failed to initialize for relative
> axes.
>

The Mesa package fixes the first two errors--the third doesn't matter,
as the same error occurs when ~/.xinitrc ends in -exec icewm- and
launches successfully. Off to #xmonad!


--
cureadvocate
------------------------------------------------------------------------
cureadvocate's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=68378
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=475941