PDA

View Full Version : I messed up my Web UI



clydeprice
11-Apr-2018, 20:23
There may have been a couple of reason why.

1. I expanded the disk size in VM ware (not really, I tried and realized it wasn't an LVM so I have 100 GB disk space unused somewhere out there)
2. I ran: zypper remove spacewalk-client-tools then ran zypper install spacewalk-client-tools. Soon after I did a reboot

After that I couldn't get a web UI. SO I went into Yast2 and tried to reconfigure http. Said it couldn't change apache2. Now I can't get to the web page at all. I went from being able to get into it fully to the webpage timing out and now to me not being able to get there at all.

I messed up. HELP please. Not sure how to fix this.

kwk
12-Apr-2018, 08:02
Please check the log files for obvious problems

/var/log/apache2 - apache web server
/var/log/tomcat - tomcat java framwork
/var/log/rhn/rhn_web_ui.log - main SUSE Manager log file

clydeprice
12-Apr-2018, 13:53
I didn't find anything there in those logs, but I did find some odd stuff when running httpd -t:

httpd: Syntax error on line 204 of /etc/apache2/httpd.conf: Syntax error on line 116 of /etc/apache2/default-server.conf: Syntax error on line 2 of /etc/apache2/conf.d/zz-spacewalk-server-wsgi.conf: Cannot load modules/mod_wsgi.so into server: /srv/www/modules/mod_wsgi.so: cannot open shared object file: No such file or directory

And upon investigation of those lines, I'm not sure what is wrong:

(line 204 /etc/apache2/httpd.conf) Include /etc/apache2/default-server.conf
(line 116 /etc/apache2/default-server.conf) IncludeOptional /etc/apache2/conf.d/*.conf
(line 2 /etc/apache2/conf.d/zz-spacewalk-server-wsgi.conf) LoadModule wsgi_module modules/mod_wsgi.so

And I'm finding that apache2 wont start:

Apr 12 08:50:32 af3a1susmgmt01n systemd[1]: Starting The Apache Webserver...
Apr 12 08:50:33 af3a1susmgmt01n start_apache2[6527]: httpd-prefork: Syntax error in -C/-c directive: Syntax error on line 22 of /etc/apache2/sy...brigade
Apr 12 08:50:33 af3a1susmgmt01n systemd[1]: apache2.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
Apr 12 08:50:33 af3a1susmgmt01n start_apache2[6536]: httpd-prefork: Syntax error in -C/-c directive: Syntax error on line 22 of /etc/apache2/sy...brigade
Apr 12 08:50:33 af3a1susmgmt01n systemd[1]: apache2.service: Control process exited, code=exited status=1
Apr 12 08:50:33 af3a1susmgmt01n systemd[1]: Failed to start The Apache Webserver.
Apr 12 08:50:33 af3a1susmgmt01n systemd[1]: apache2.service: Unit entered failed state.
Apr 12 08:50:33 af3a1susmgmt01n systemd[1]: apache2.service: Failed with result 'exit-code'.


I'm not sure on what is wrong with apache2 here.