PDA

View Full Version : Edit autoinstallation profile via command line



matze502
11-May-2018, 08:09
Hi all,

I'm trying to tune my script for the creation of autoinstallation profiles. It works good as far as I'm using a template profile which I could clone.
I'm adding variables to the cloned profile with spacecmd kickstart_updatevariable and kernel options with cobbler profile edit.
But how can I edit the content on the details page?

I'm currently using the following script in the template:


<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE profile>
<profile xmlns="http://www.suse.com/1.0/yast2ns" xmlns:config="http://www.suse.com/1.0/configns">
$SNIPPET('spacewalk/autoyast/sles12sp3/main.xml')
$SNIPPET('spacewalk/autoyast/sles12sp3/addon.xml')
$SNIPPET('spacewalk/autoyast/sles12sp3/partition_main.xml')
$SNIPPET('spacewalk/autoyast/sles12sp3/software.xml')
$SNIPPET('spacewalk/autoyast/sles12sp3/scripts.xml')
</profile>

In the cloned profile I want to add the hostname as a subfolder to customize the partitioning or additional scripts for example.
As I'm not familar with the API, I don't know if there is a way to do it on that way..

Maybe someone could help me.

Thanks in advance!

Best regards

Matthias

Automatic Reply
16-May-2018, 05:30
matze502,

It appears that in the past few days you have not received a response to your
posting. That concerns us, and has triggered this automated reply.

These forums are peer-to-peer, best effort, volunteer run and that if your issue
is urgent or not getting a response, you might try one of the following options:

- Visit http://www.suse.com/support and search the knowledgebase and/or check all
the other support options available.
- Open a service request: https://www.suse.com/support
- You could also try posting your message again. Make sure it is posted in the
correct newsgroup. (http://forums.suse.com)

Be sure to read the forum FAQ about what to expect in the way of responses:
http://forums.suse.com/faq.php

If this is a reply to a duplicate posting or otherwise posted in error, please
ignore and accept our apologies and rest assured we will issue a stern reprimand
to our posting bot..

Good luck!

Your SUSE Forums Team
http://forums.suse.com

kwk
17-May-2018, 07:07
Matthias, looks like noone on this forum can answer your question. Please open a support request and ask for an "l3 question" to get engineering attention.

matze502
17-May-2018, 07:39
Hey kwk,

I'll do that. Thanks for your reply.

Best regards

Matthias