PDA

View Full Version : SLES 12 SP3 After offline upgrade from SLES 11.4 to 12.3 I cannot boot



AAEBHolding
07-Aug-2018, 20:07
I ran the offline upgrade from SLES 11.4 to 12.3 - that far it worked but now I have this very tiresome issue:

It is a VM installed on XenServer 7.5 and I cannot boot the VM. XenServer aborts with

Internal error: xenopsd internal error: VM = xxx; domid = 29; Bootloader.Bad_error [Errno 2] No such file or directory.

Good, may be this is a XenServer issue but I want to assure it isn't SLES.

BUT:
I can start the VM when I start the VM in the Recovery Mode and there I select the first option Boot from Hard Disk.
Isn't it strange?

I have the feeling it cannot be that much but it should be solved because I cannot always start this VM this way.

AAEBHolding
07-Aug-2018, 21:21
May be the problem is that the SLES 11.2 VM was originally created 4 years ago on a XS 6.2 with a SLES 11.2 template and now the template has a wrong entry regarding the boot loaded which changed due to the upgrade to SLES 12.3

AAEBHolding
08-Aug-2018, 06:10
Solved:

It was a XenServer problem. I had to unset the PV-bootloader-args VM parameter with this command:

xe vm-param-set uuid=*** PV-bootloader-args=

KBOYLE
08-Aug-2018, 20:04
AAEBHolding wrote:

>
> Solved:
>
> It was a XenServer problem. I had to unset the PV-bootloader-args VM
> parameter with this command:
>
> xe vm-param-set uuid=*** PV-bootloader-args=

We appreciate your providing the solution. It will help others who
encounter this issue.

--
Kevin Boyle - Knowledge Partner
If you find this post helpful and are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below this post.
Thank you.