PDA

View Full Version : SLES 12 SP3 Cant login from Windows XP



TimJacob
28-Nov-2018, 16:59
I upgraded one of our servers from SLES SP2 to SP3 last night. Since then, people using Windows XP computers (we still have a few) and a Windows 2003 Server can't login to the Linux box.

It gives a System error 1326: unknown user or bad password.

Windows 7 and Windows 10 have no such problem.

Can anyone give me a steer as to where to look / what to do?

Many thanks
Tim

malcolmlewis
28-Nov-2018, 17:43
I upgraded one of our servers from SLES SP2 to SP3 last night. Since then, people using Windows XP computers (we still have a few) and a Windows 2003 Server can't login to the Linux box.

It gives a System error 1326: unknown user or bad password.

Windows 7 and Windows 10 have no such problem.

Can anyone give me a steer as to where to look / what to do?

Many thanks
Tim
Hi and welcome to the Forum :)
I would imagine security upgrades on the SLE system and out of date/insecure software on the hosts trying to connect...

How do you mean logging in, shares, ssh, vnc?

If it's net shares then I imagine the hardening of samba/cifs on SP3.

TimJacob
28-Nov-2018, 18:43
Yes it is trying to connect to a Samba share.

malcolmlewis
28-Nov-2018, 19:14
Yes it is trying to connect to a Samba share.
Hi
You will need to make changes to the /etc/samba/smb.conf file and restart the smb and nmb seervices.

Try adding the following to the [global] section;



ntlm auth = yes


or



client use spnego = no
client ntlmv2 auth = no
max protocol = NT1

TimJacob
28-Nov-2018, 19:24
Your first option worked.

Thank you so much!