PDA

View Full Version : Openstack 8 wrong repository



Xmelicher
13-May-2019, 09:31
Hi

I am deploying Suse Openstack 8 in a TEST lab server and i have made an mistake that when I configured my SMT server I accidently run command


for REPO in SLES12-SP3-{Pool,Updates} SUSE-OpenStack-Cloud-8-{Pool,Updates}; do
smt-repos $REPO sle-12-x86_64 -e
done

instead of


for REPO in SLES12-SP3-{Pool,Updates} SUSE-OpenStack-Cloud-Crowbar-8-{Pool,Updates}; do
smt-repos $REPO sle-12-x86_64 -e
done

And admin node deployed succesfully
Now crowbar tells me that repositories SUSE-OpenStack-Cloud-Crowbar-8-Pool and SUSE-OpenStack-Cloud-Crowbar-8-Updates have status available and check "WRONG repository"

I have tried to disable and delete those 2 repos from SMT server and I have enabled and mirrored correct 2 repos but then i got status not present
Can somebody please explain me what m I doing wrong ? and how to fix it ?
Thank You

Xmelicher
13-May-2019, 11:52
I solved it.
I had to disable and delete the wrong repo


smt-repos -d SUSE-OpenStack-Cloud-8-Updates
smt-repos -d SUSE-OpenStack-Cloud-8-Pool
smt-repos --delete SUSE-OpenStack-Cloud-8-Updates
smt-repos --delete SUSE-OpenStack-Cloud-8-Pool


after that add the correct repos and sychronize them


for REPO in SLES12-SP3-{Pool,Updates} SUSE-OpenStack-Cloud-Crowbar-8-{Pool,Updates}; do
smt-repos $REPO sle-12-x86_64 -e
done
smt-mirror -L /var/log/smt/smt-mirror.log


then I had to fix sim links to the correct directories


cd /srv/tftpboot/suse-12.3/x86_64/repos/
ln -sfn /srv/www/htdocs/repo/SUSE/Products/OpenStack-Cloud-Crowbar/8/x86_64/product SUSE-OpenStack-Cloud-Crowbar-8-Pool
ln -sfn /srv/www/htdocs/repo/SUSE/Updates/OpenStack-Cloud-Crowbar/8/x86_64/update SUSE-OpenStack-Cloud-Crowbar-8-Updates