PDA

View Full Version : Auto Logout



naren_bishayee
10-Feb-2013, 17:53
Hi all,

I'm using SLED-11 SP2 32 with GNOME only on my Dell Inspiron Laptop. Last 3 weeks it's happening, not a regular interval.
When I tried to open FF from Main Menu the system automatically logout & login screen appear (it first display a black screen, probably very low resolution because mouse icon is different than my current GUI size, then it display the tty1 terminal (background is the SUSE logo and white text) for a while, then it goes to the login screen (GNOME version)).
After login the system works fine, if I again open the FF from Main Menu, it working well, no problem on anywhere, but some times it happen, I even don't know where to find the main cause (log files).

So, can any one tell me, if in future it again happens, then after relogin, which log file content I will post for better understand the main cause.

malcolmlewis
10-Feb-2013, 18:16
On Sun 10 Feb 2013 04:54:01 PM CST, naren bishayee wrote:


Hi all,

I'm using SLED-11 SP2 32 with GNOME only on my Dell Inspiron Laptop.
Last 3 weeks it's happening, not a regular interval.
When I tried to open FF from Main Menu the system automatically logout
& login screen appear (it first display a black screen, probably very
low resolution because mouse icon is different than my current GUI size,
then it display the tty1 terminal (background is the SUSE logo and white
text) for a while, then it goes to the login screen (GNOME version)).
After login the system works fine, if I again open the FF from Main
Menu, it working well, no problem on anywhere, but some times it happen,
I even don't know where to find the main cause (log files).

So, can any one tell me, if in future it again happens, then after
relogin, which log file content I will post for better understand the
main cause.




Hi
The file .xsession-errors should contain info as to the possible cause.
Is the system up to date?

--
Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
openSUSE 12.2 (x86_64) Kernel 3.4.11-2.16-desktop
up 2 days 20:34, 4 users, load average: 0.00, 0.06, 0.50
CPU Intel® i5 CPU M520@2.40GHz | GPU Intel® Ironlake Mobile

naren_bishayee
17-Feb-2013, 16:34
Hi malcolm,

Yes my system is uptodate, and this time I just tried to open an link from google search page to a new tab & incident happen, below I'm pasting error file's content


chown: changing ownership of `/dev/xconsole': Operation not permitted
chmod: changing permissions of `/dev/xconsole': Operation not permitted
/etc/X11/xim: Checking whether an input method should be started.
/etc/X11/xim: use GDM_LANG=en_US.UTF-8
sourcing /etc/sysconfig/language to get the value of INPUT_METHOD
INPUT_METHOD is not set or empty (no user selected input method).
Trying to start a default input method for the locale en_US.UTF-8 ...
There is no default input method for the current locale.
Dummy input method "none" (do not use any fancy input method by default)
GNOME_KEYRING_SOCKET=/tmp/keyring-DVDUPs/socket
SSH_AUTH_SOCK=/tmp/keyring-DVDUPs/socket.ssh

** (gnome-settings-daemon:21610): WARNING **: Can not run apport-checkreports


(gnome-settings-daemon:21610): GLib-GObject-CRITICAL **: g_param_spec_flags: assertion `G_TYPE_IS_FLAGS (flags_type)' failed

(gnome-settings-daemon:21610): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_class_install_property: assertion `G_IS_PARAM_SPEC (pspec)' failed
which: no kwin in (/home/naren_bishayee/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/usr/lib/jvm/jre/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin)
which: no fusion-icon in (/home/naren_bishayee/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/usr/lib/jvm/jre/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin)
Checking for Xdmx: not present.
Checking for Xgl: not present.
xset q doesn't reveal the location of the log file. Using fallback /var/log/Xorg.0.log
Detected PCI ID for VGA: 02:00.0 0300: 1002:9552 (prog-if 00 [VGA controller])
Checking for software rasterizer: not present.
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
libGL error: open uki failed (Operation not permitted)
libGL error: reverting to (slow) indirect rendering
Comparing resolution (1366x768) to maximum 3D texture size (8192): Passed.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: libGL error: open uki failed (Operation not permitted)
libGL error: reverting to (slow) indirect rendering
present.
Checking for Xgl: not present.
/usr/bin/compiz (cubeaddon) - Warn: Failed to load image: opensuse.png
which: no kwin in (/home/naren_bishayee/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/usr/lib/jvm/jre/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin)
Starting gtk-window-decorator
gnome-session[21466]: WARNING: Application 'gnome-wm.desktop' failed to register before timeout

(gnome-panel:21810): Gdk-WARNING **: gdkdrawable-x11.c:952 drawable is not a pixmap or window
Initializing nautilus-open-terminal extension
Initializing nautilus-share extension
GSynaptics couldn't initialize.
You have to set 'SHMConfig' 'true' in xorg.conf or XFree86.conf to use GSynaptics
access control disabled, clients can connect from any host
gnome-session[21466]: WARNING: Could not launch application 'beagled-autostart.desktop': Unable to start application: Failed to execute child process "beagled" (No such file or directory)
INFO (main:38) No docking station detected, exiting...


** (nautilus:21811): WARNING **: Unable to add monitor: Not supported

HP Linux Imaging and Printing System (ver. 3.11.10)
System Tray Status Service ver. 2.0

Copyright (c) 2001-9 Hewlett-Packard Development Company, LP
This software comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.
This is free software, and you are welcome to distribute it
under certain conditions. See COPYING file for more details.

/usr/lib/python2.6/site-packages/gtk-2.0/gtk/__init__.py:127: RuntimeWarning: PyOS_InputHook is not available for interactive use of PyGTK
set_interactive(1)


can you please look the content & help me to solve this issues

Thanks

malcolmlewis
17-Feb-2013, 17:09
On Sun 17 Feb 2013 03:44:01 PM CST, naren bishayee wrote:


Hi malcolm,

Yes my system is uptodate, and this time I just tried to open an link
from google search page to a new tab & incident happen, below I'm
pasting error file's content


> which: no kwin in
> (/home/naren_bishayee/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/usr/lib/jvm/jre/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin)
> which: no fusion-icon in
> (/home/naren_bishayee/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/usr/lib/jvm/jre/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin)
> Checking for Xdmx: not present.
> Checking for Xgl: not present.
> xset q doesn't reveal the location of the log file. Using fallback
> /var/log/Xorg.0.log
> Detected PCI ID for VGA: 02:00.0 0300: 1002:9552 (prog-if 00 [VGA
> controller])
> Checking for software rasterizer: not present.
> Checking for texture_from_pixmap: present.
> Checking for non power of two support: present.
> Checking for Composite extension: present.
> libGL error: open uki failed (Operation not permitted)
> libGL error: reverting to (slow) indirect rendering
> Comparing resolution (1366x768) to maximum 3D texture size (8192):
> Passed.
> Checking for nVidia: not present.
> Checking for FBConfig: libGL error: open uki failed (Operation not
> permitted)
> libGL error: reverting to (slow) indirect rendering
> present.
> Checking for Xgl: not present.
> /usr/bin/compiz (cubeaddon) - Warn: Failed to load image: opensuse.png
> which: no kwin in
> (/home/naren_bishayee/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/X11R6/bin:/usr/games:/usr/lib/jvm/jre/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin)
> Starting gtk-window-decorator


can you please look the content & help me to solve this issues

Thanks




Hi
So at some point you had KDE installed? Can you create a test user and
login as that test user, does the same issue happen?

Note, when posting text output can you please use code tags, if output
is long, use somewhere like http://paste.opensuse.org (set the expire to
never).

--
Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
openSUSE 12.2 (x86_64) Kernel 3.4.28-2.20-desktop
up 18:56, 3 users, load average: 0.01, 0.07, 0.10
CPU Intel® i5 CPU M520@2.40GHz | GPU Intel® Ironlake Mobile

naren_bishayee
17-Feb-2013, 17:48
Hi Malcolm,

I have created a test user, if in future it again happen, then I will inform through this post