PDA

View Full Version : SLES 10 PAM Login Informations



Thomas N84
27-Nov-2011, 18:56
Hi,

I want to see the last successful and the last failed login information
after logging into a SLES 10. After installing the Server there was
already the information about the successful login. I have red at
several sites that I have to edit the /etc/pam.d/login file. The line
responsible for that information looks like this:
Code:
--------------------

session required pam_lastlog.so nowtmp
--------------------

I red that i have to edit it and now it looks like this:
Code:
--------------------
session required pam_lastlog.so nowtmp showfailed
--------------------
. Unfortunately its not showing the information about failed logins
after logging in. In fact after deleting that line it continued showing
me the successful login informations which means that it doesn't work at
all.

So my question is if theres a way to get this working? Where do I have
to change things to get the informations about failed / successful
logins shown after loggin into the server?

And my other question is about the number of failed login attempts. Is
there a way to show them up as well after the login?


--
Thomas_N84
------------------------------------------------------------------------
Thomas_N84's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=120352
View this thread: http://forums.novell.com/showthread.php?t=448755

Automatic Reply
01-Dec-2011, 21:41
Thomas,

It appears that in the past few days you have not received a response to your
posting. That concerns us, and has triggered this automated reply.

Has your problem been resolved? If not, you might try one of the following options:

- Visit http://support.novell.com and search the knowledgebase and/or check all
the other self support options and support programs available.
- You could also try posting your message again. Make sure it is posted in the
correct newsgroup. (http://forums.novell.com)

Be sure to read the forum FAQ about what to expect in the way of responses:
http://forums.novell.com/faq.php

If this is a reply to a duplicate posting, please ignore and accept our apologies
and rest assured we will issue a stern reprimand to our posting bot.

Good luck!

Your Novell Product Support Forums Team
http://forums.novell.com/

pritianki
07-Dec-2011, 04:46
have you tried changing the "required" to "requisite" ?

here's an excerpt from my /etc/pam.d/common-password:


Code:
--------------------

password requisite pam_pwcheck.so nullok cracklib minlen=8 remember=5
password required pam_unix2.so nullok use_authtok
#password required pam_make.so /var/yp

--------------------


--
pritianki
------------------------------------------------------------------------
pritianki's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=120853
View this thread: http://forums.novell.com/showthread.php?t=448755