PDA

View Full Version : SLES 10 after upgrading from SP3 to SP4, two Gigabit NIC tea



andyleigood
23-Jul-2013, 10:12
SLES 10 SP3 is used, two Gigabit NICs can go to 400M / s, but the system after upgrading from SP3 to SP4 only ran 200M / s.
eth4 Link encap:Ethernet HWaddr 80:C1:6E:A9:D0:D0
inet addr:66.1.3.72 Bcast:66.1.3.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:584562 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:4563 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:49684922 (47.3 Mb) TX bytes:425056 (415.0 Kb)
Interrupt:147
pdccsedw0svr08:~# ethtool eth4
Settings for eth4:
Supported ports: [ TP FIBRE ]
Supported link modes: 10000baseT/Full
Supports auto-negotiation: No
Advertised link modes: 10000baseT/Full
Advertised auto-negotiation: No
Speed: 10000Mb/s
Duplex: Full
Port: Unknown! (255)
PHYAD: 0
Transceiver: external
Auto-negotiation: off
Supports Wake-on: g
Wake-on: g
Link detected: yes
pdccsedw0svr08:~# lsmod | grep -i nx
bnx2 205324 0
pdccsedw0svr08:~# ethtool -i eth4
driver: netxen_nic
version: 4.0.74
firmware-version: 4.0.579
bus-info: 0000:22:00.0
pdccsedw0svr08:~#
pdccsedw0svr08:~# ethtool -S eth4
NIC statistics:
xmit_called: 4563
xmit_finished: 4563
rx_dropped: 0
tx_dropped: 0
csummed: 10580
rx_pkts: 584439
lro_pkts: 145
rx_bytes: 49686242
tx_bytes: 425056

Magic31
23-Jul-2013, 12:07
Hi,

I'm not sure what you are trying to show with the posted command outputs.

Possibly something with the previous bonding configuration has gone lost. To get a better idea of your configuration, please post the content of the relevant ifcfg-* files (bond and interfaces) as found in /etc/sysconfig/network (e.g. ifcgf-bondX and ifcfg-ethX).

Also, how is your switch configured, and which type of bonding/teaming was configured originally?

Cheers,
Willem

andyleigood
23-Jul-2013, 12:46
Thank you for the idea of ​​providing!

Magic31
23-Jul-2013, 18:18
Thank you for the idea of ​​providing!

You are welcome :) And let us know how you go with getting it back working in bonding mode.

Cheers,
Willem

andyleigood
26-Jul-2013, 03:15
Sorry, identified user useless to do binding. 10 servers are all the same model installed Suse 10 SP3 system, in which six Gigabit NIC can reach 400M / s, while the four sets but only reach 200M / s. Using netxen_nic card.