PDA

View Full Version : Boot/Login loop back



Phit691
12-Aug-2013, 16:54
Hi

We have recently installed Suse 11 Enterprise Edition for the purpose of running an IBM Tivoli Maximo Asset Management programme from it, it's within a vmware environment (version 2.5.0) and has a fixed ip address. We have no previous experience with any Linux products but wanted to experiment with this as a potential way to reduce costs, we managed to get the IBM product installed when logged in as Root as IBM's instructions told us it would only work if it was installed from from the Root level & despite our reservations after reading posts on here we did do this. Everything seemed ok for a couple of weeks but last week we had to update the Maximo software which resulted in us having to restart the Linux box & that's when our problems started. We get as far as the login page but every time we enter the credentials now the Gui page just seems to get stuck in a loop constantly taking us back to the same point, we've seen from other posts that it appears to be some kind of problem with the graphics but having tried numerous fixes off other posts we are still stuck in this loop & are stuck at what to do next.

malcolmlewis
12-Aug-2013, 17:05
Hi and welcome to the forum :)
I'm assuming you can get to a console session by pressing alt+ctrl+F1?

Sounds like the kernel may have updated and your video driver needs rebuilding?

If you get to a console session, can you login as your root user and run the following command;


hwinfo --gfxcard

You might also want to check out the vmware forums as you may also find some information there...

Phit691
14-Aug-2013, 14:54
Hi

Thanks for the reply, yes I can get to the console and login what I then get is

15:PCI 0f.0: 0300 VGA compatible controller (VGA)
[created at pxi.323]
UDI: /org/freedesktop/Hal/devices/pci_15ad_405
Unique ID: _+Pw.jBKePf3JQB5
SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:0f .0
SysFS BusID: 0000:00:0f .0
Hardware Class: graphics card
Model: "VMWARE0405"
Vendor: pci 0x15ad "VMWARE, Inc."
Device: pci 0x0405 "VMWARE0405"
SubVendor: pci 0x15ad "VMWare, Inc"
SubDevice: pci 0x0405
I/O Ports: 0x1060-0x106f (rw)
Memory Range: 0xf8000000-0xfbfffffff (rw,non-prefetchable)
Memory Range: 0xf4000000-0xf47ffffff (rw,non-prefetchable)
Memory Range: 0xf0010000-0xf0017fff (ro,non-prefetchable,disabled)
I/O Ports: 0x3c0-0x3df (rw)
Module Alias: "pci :v000015ADd00000405sv000015ADsd00000405bc03sc00i00"
Drive Info #0:
XFree86 v4 Server Module: vmware
Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown