PDA

View Full Version : GraphicsMagick pecl issue



cisaksen
23-Jan-2014, 15:29
SUSE 11 sp3 for VMware x64- Complied versions of Apache 2.4, PHP 5.4.14 & GraphicsMagick 1.3.19 and I have installed the pecl gmagick-1.1.6RC2 without issue. Added extension=gmagick.so to php.ini.
Note: All packages were complied with the 64bit compiler directive -m64.

But when I try to start Apache it fails and I get the following error:

/etc/apache2/bin/httpd: symbol lookup error: /usr/local/lib/php/20100525-zts/gmagick.so: undefined symbol: omp_get_num_procs

I looked on the internet but I can't find anything that suggest how to resolve this. I've tried using different version of the pecl but with the same results.
Apache starts fine if I comment out the extension=gmagick.so in php.ini. Of course this is not the desired resolution.

Any ides ? thanks

jmozdzen
23-Jan-2014, 15:52
Hi cisaksen,

> I have installed the pecl gmagick-1.1.6RC2 without issue
> /etc/apache2/bin/httpd: symbol lookup error: /usr/local/lib/php/20100525-zts/gmagick.so: undefined symbol: omp_get_num_procs
> Any ides ?

*how* have you installed gmagick.so? Looks to me as if you downloaded it somewhere as a precompiled binary... which likely doesn't match your installation.

Have you tried to use "pecl" to do the job?

Regards,
Jens

cisaksen
23-Jan-2014, 16:07
I used pecl install gmagick-1.1.6RC2 installed without errors.

jmozdzen
23-Jan-2014, 16:10
Hi cisaksen,

I used pecl install gmagick-1.1.6RC2 installed without errors.

then I apologize for the false assumption!

I'm away from my test systems for a few days, so I cannot test this out myself at the moment. Anyone else ready to jump in? Else I'll report back next week...

Regards,
Jens