PDA

View Full Version : pinging IP or loopback 100% packet loss



sharfuddin
02-May-2014, 13:33
OS: SLES 11 SP 3 + online updates
HW: HP ProLiant ML370 G6

I can ping this server IP address from any machine on the network, also logs onto this server via ssh/PuTTY, and from this server I also can connect any other machine, but when I ping the IP address of this server from its own console, then 100% packet loss, also pinging 127.0.0.1 does not return any reply and 100 % packet loss.

lspci -vv, returns


06:00.0 Ethernet controller: NetXen Incorporated NX3031 Multifunction 1/10-Gigabit Server Adapter (rev 42)
Subsystem: Hewlett-Packard Company NC375i Integrated Quad Port Multifunction Gigabit Server Adapter
Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr+ Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx+
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Latency: 0, Cache Line Size: 64 bytes
Interrupt: pin A routed to IRQ 24
Region 0: Memory at fae00000 (64-bit, non-prefetchable) [size=2M]
Region 4: Memory at f8000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=32M]
Capabilities: [40] MSI-X: Enable+ Count=64 Masked-
Vector table: BAR=0 offset=00090000
PBA: BAR=0 offset=00090800
Capabilities: [80] Power Management version 3
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0+,D1-,D2-,D3hot+,D3cold+)
Status: D0 NoSoftRst- PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Capabilities: [a0] MSI: Enable- Count=1/32 Maskable- 64bit+
Address: 0000000000000000 Data: 0000
Capabilities: [c0] Express (v2) Endpoint, MSI 00
DevCap: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s <64ns, L1 <1us
ExtTag- AttnBtn- AttnInd- PwrInd- RBE+ FLReset-
DevCtl: Report errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
RlxdOrd- ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop-
MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 256 bytes
DevSta: CorrErr+ UncorrErr+ FatalErr- UnsuppReq+ AuxPwr- TransPend-
LnkCap: Port #0, Speed 5GT/s, Width x8, ASPM unknown, Latency L0 <64ns, L1 <1us
ClockPM- Surprise- LLActRep- BwNot-
LnkCtl: ASPM Disabled; RCB 64 bytes Disabled- Retrain- CommClk-
ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt-
LnkSta: Speed 5GT/s, Width x8, TrErr- Train- SlotClk- DLActive- BWMgmt- ABWMgmt-
DevCap2: Completion Timeout: Not Supported, TimeoutDis-
DevCtl2: Completion Timeout: 50us to 50ms, TimeoutDis-
LnkCtl2: Target Link Speed: 5GT/s, EnterCompliance- SpeedDis-, Selectable De-emphasis: -6dB
Transmit Margin: Normal Operating Range, EnterModifiedCompliance- ComplianceSOS-
Compliance De-emphasis: -6dB
LnkSta2: Current De-emphasis Level: -6dB, EqualizationComplete-, EqualizationPhase1-
EqualizationPhase2-, EqualizationPhase3-, LinkEqualizationRequest-
Capabilities: [100 v1] Advanced Error Reporting
UESta: DLP- SDES- TLP- FCP- CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF- MalfTLP- ECRC- UnsupReq- ACSViol-
UEMsk: DLP- SDES- TLP- FCP- CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF- MalfTLP- ECRC- UnsupReq+ ACSViol-
UESvrt: DLP- SDES- TLP- FCP+ CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF+ MalfTLP- ECRC- UnsupReq- ACSViol-
CESta: RxErr- BadTLP- BadDLLP- Rollover- Timeout- NonFatalErr+
CEMsk: RxErr- BadTLP- BadDLLP- Rollover- Timeout- NonFatalErr-
AERCap: First Error Pointer: 00, GenCap+ CGenEn- ChkCap+ ChkEn-
Capabilities: [140 v1] Device Serial Number 59-69-46-61-6e-48-73-75
Kernel driver in use: netxen_nic
Kernel modules: netxen_nic


dmesg contains following unusuall messages:


[ 3543.452260] ACPI Error: SMBus or IPMI write requires Buffer of length 66, found length 32 (20110413/exfield-285)
[ 3543.452269] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PMI0._PMM] (Node ffff88040f43d268), AE_AML_BUFFER_LIMIT (20110413/psparse-536)
[ 3543.452286] ACPI Exception: AE_AML_BUFFER_LIMIT, Evaluating _PMM (20110413/power_meter-348)
[ 3543.605608] netxen_nic 0000:06:00.0: eth0: Invalid size
[ 3543.608364] netxen_nic 0000:06:00.1: eth1: Invalid size
[ 3543.611795] netxen_nic 0000:06:00.2: eth2: Invalid size
[ 3543.614397] netxen_nic 0000:06:00.3: eth3: Invalid size
[ 3553.408267] Bridge firewalling registered
[ 3553.426376] Loading kernel module for a network device with CAP_SYS_MODULE (deprecated). Use CAP_NET_ADMIN and alias netdev-bridge instead


Firewall and aaparmor are disabled and stopped.

please help.

maikcat
02-May-2014, 13:46
wireshark provides any clues to what is happening?
also are there any suspicious settings inside /etc/sysctl.conf?

can you post the output of:

iptables -L
iptables -t nat -L
ip r
ip a

Michael.

sharfuddin
02-May-2014, 16:05
issue resolved ;-).

for some odd reason this server does not have ifcfg-lo file, I created it,with the contents below


cat ifcfg-lo
# Loopback (lo) configuration
IPADDR=127.0.0.1
NETMASK=255.0.0.0
NETWORK=127.0.0.0
BROADCAST=127.255.255.255
IPADDR_2=127.0.0.2/8
STARTMODE=auto
USERCONTROL=no
FIREWALL=no


restart the network service, and everything become normal, i.e now server can ping its IP address as well as its loopback address too.

Thanks for all your help