PDA

View Full Version : Mount Prob with usb



just4me2
01-Dec-2011, 19:46
started with this
'XFCE Desktop 64 bit (11.4) – SUSE Gallery'
(http://susestudio.com/a/bQWwTF/xfce-desktop-64-bit-114).
Updated to 12.1 with Xfce.

Added thundar-volman to OS.

But Suse12.1 does not recongize my usb drive. How to fix?

tried lsusb
bash: command not found

http://tinyurl.com/6mjmcfg


--
just4me2
------------------------------------------------------------------------
just4me2's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=39070
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=469037

Martin Helm
01-Dec-2011, 20:03
Am 01.12.2011 19:46, schrieb just4me2:
> tried lsusb
> bash: command not found
>
I cannot help with the susestudio specific part, but to have lsusb
install the package usbutils.

--
PC: oS 11.4 (dual boot 12.1) 64 bit | Intel Core i7-2600@3.40GHz | KDE
4.6.0 | GeForce GT 420 | 16GB Ram
Eee PC 1201n: oS 11.4 64 bit | Intel Atom 330@1.60GHz | KDE 4.7.3 |
nVidia ION | 3GB Ram

just4me2
05-Dec-2011, 19:16
with lsusb, I now see the usb thumb drive.

NEED HELP.


--
just4me2
------------------------------------------------------------------------
just4me2's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=39070
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=469037

Jim Henderson
06-Dec-2011, 05:38
On Mon, 05 Dec 2011 18:16:03 +0000, just4me2 wrote:

> with lsusb, I now see the usb thumb drive.
>
> NEED HELP.

Now that you see it, try mounting it with:

mount <device> /mnt

And see if that does it.

Jim



--
Jim Henderson
openSUSE Forums Administrator
Forum Use Terms & Conditions at http://tinyurl.com/openSUSE-T-C

just4me2
06-Dec-2011, 18:06
ok. finally......I mounted the usb with
with root permissions.

"mount /dev/sdb1 /media"

guessed at dev name.

Now, How do I
1> have this get done at startup for all USB's that are drives.

2> how I get the drive to show up in file manager (thunar).
I have settings for removable drives media: ALL checked except
auto-run.

(I have nano installed)


--
just4me2
------------------------------------------------------------------------
just4me2's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=39070
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=469037