PDA

View Full Version : NetworkManager-Gnome : How to get it working ?



binarydepth
31-Jul-2014, 17:36
I don't know deep stuff about any DE.

I just thought that it would just work. Network Manager for gnome
doesn't appear when I'm testing builds. It has never happened to me. I
want to use my WiFi and can't get the Dialog. I don't care that it
doesn't look as pretty a Official OpenSUSE 13.1 so I just want the WiFi
working. please help :/ ...

So to be clear I include the NetworkManager-Gnome package but don't see
wireless buttons to set it. I tried getting to Network settings in "All
settings" tools but there's a message when it loads : The system network
services are not compatible with this version

So I synced the repositories and building now.

BD


--
binarydepth
------------------------------------------------------------------------
binarydepth's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=80573
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=499985

nrickert
31-Jul-2014, 19:56
binarydepth;2656849 Wrote:
> So to be clear I include the NetworkManager-Gnome package but don't see
> wireless buttons to set it. I tried getting to Network settings in "All
> settings" tools but there's a message when it loads : The system network
> services are not compatible with this version

I'm not sure what you are doing, so this might not be helpful.

I'm currently running factory. I logged into Gnome, went to the network
settings, and I got exactly the same error message (not compatible).

So I started Yast, and went to network settings with the Global options
tab. And there, I switched to using NetworkManager.

Once that was done, a connection icon appeared in the Gnome panel, and
the network settings actually looked as if they would work (I only have
a wired connection on that box).


--
-opensuse factory; KDE 4.13.80 (main desktop);
opensuse 13.1, KDE 4.11.5 (laptop);-
------------------------------------------------------------------------
nrickert's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=49759
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=499985

binarydepth
31-Jul-2014, 22:56
nrickert;2656868 Wrote:
> I'm not sure what you are doing, so this might not be helpful.
>
> I'm currently running factory. I logged into Gnome, went to the network
> settings, and I got exactly the same error message (not compatible).
>
> So I started Yast, and went to network settings with the Global options
> tab. And there, I switched to using NetworkManager.
>
> Once that was done, a connection icon appeared in the Gnome panel, and
> the network settings actually looked as if they would work (I only have
> a wired connection on that box).

Thanks I'll try that now. :)


--
binarydepth
------------------------------------------------------------------------
binarydepth's Profile: http://forums.opensuse.org/member.php?userid=80573
View this thread: http://forums.opensuse.org/showthread.php?t=499985