PDA

View Full Version : rhncfg-* packages



cisaksen
03-Feb-2015, 21:44
I've been following the install guide, even through it's a little out of date with the SCC integration. I've been able to register 4 server but each is failing to install the rhncfg-actions packages as the directions show for remote command execution, adding it to the activation keys.

Is there a way to run these rpms manually ? I mean I can't find the packages in the repos -> zypper se rhncfg

Do they only exist on the SUSE Manger system or is there a repo I need that I might have missed.

Thanks

malcolmlewis
03-Feb-2015, 22:38
On Tue 03 Feb 2015 08:54:01 PM CST, cisaksen wrote:


I've been following the install guide, even through it's a little out of
date with the SCC integration. I've been able to register 4 server but
each is failing to install the rhncfg-actions packages as the directions
show for remote command execution, adding it to the activation keys.

Is there a way to run these rpms manually ? I mean I can't find the
packages in the repos -> zypper se rhncfg

Do they only exist on the SUSE Manger system or is there a repo I need
that I might have missed.

Thanks




Hi
A missing repository or two;

sle-manager-tools12-pool-x86_64-sle[sd]
sle-manager-tools12-updates-x86_64-sle[sd]

On the SUSE Manager system run;


mgr-sync refresh
mgr-sync list channels

Then use the add option, then subscribe the systems to them.

--
Cheers Malcolm °¿° LFCS, SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
openSUSE 13.2 (Harlequin) (x86_64) GNOME 3.14.0 Kernel 3.16.7-7-desktop
If you find this post helpful and are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

cisaksen
03-Feb-2015, 23:03
I'm not running SUSE 12 yet still 11 sp3 will that make a difference ?

cisaksen
03-Feb-2015, 23:08
shows as unavailable

[U] SLES11-SP3-SUSE-Manager-Tools i586 VMWare-SP3 SUSE Manager Tools [sles11-sp3-suse-manager-tools-i586-vmware-sp3]

In fact all the SUSE Manager Tools show unavailable.

I also get this on refresh

mgr-sync refresh
Refreshing Channels [DONE]
Refreshing Channel families [DONE]
Refreshing SUSE products [DONE]
Refreshing SUSE Product channels [FAIL]
Error: <Fault -1: 'redstone.xmlrpc.XmlRpcFault: unhandled internal exception: query did not return a unique result: 2'>

wonder if it's because I'm in eval mode

malcolmlewis
04-Feb-2015, 05:17
On Tue 03 Feb 2015 10:14:02 PM CST, cisaksen wrote:


shows as unavailable

[U] SLES11-SP3-SUSE-Manager-Tools i586 VMWare-SP3 SUSE Manager Tools
[sles11-sp3-suse-manager-tools-i586-vmware-sp3]

In fact all the SUSE Manager Tools show unavailable.

I also get this on refresh

mgr-sync refresh
Refreshing Channels [DONE]
Refreshing Channel families [DONE]
Refreshing SUSE products [DONE]
Refreshing SUSE Product channels [FAIL]
Error: <Fault -1: 'redstone.xmlrpc.XmlRpcFault: unhandled
internal exception: query did not return a unique result: 2'>

wonder if it's because I'm in eval mode




Hi
OK, so is SUSE Manager all up to date and upgraded etc?

--
Cheers Malcolm °¿° LFCS, SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
openSUSE 13.2 (Harlequin) (x86_64) GNOME 3.14.0 Kernel 3.16.7-7-desktop
If you find this post helpful and are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

cisaksen
04-Feb-2015, 14:19
Yes I went through the SCC schema upgrade and everything was successful. I'm able to use the spacewalk-repo-sync --channel [channelname] works just fine.

malcolmlewis
04-Feb-2015, 16:08
On Wed 04 Feb 2015 01:24:01 PM CST, cisaksen wrote:


Yes I went through the SCC schema upgrade and everything was successful.
I'm able to use the spacewalk-repo-sync --channel [channelname] works
just fine.




Hi
You should not have to worry about syncing manually any more, check the
SUSE channels via the web interface and should be enabled, else sync
and schedule here now.

As for your error, I don't think it should matter that your on an eval
subscription. You have SLE 11 SP3 systems with active subscriptions or
are these eval as well?

In the scheme of things I don't have the package installed here either
and seems to all work fine (SLED 11 SP3, SLE[SD] 12 and openSUSE).

--
Cheers Malcolm °¿° LFCS, SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
openSUSE 13.2 (Harlequin) (x86_64) GNOME 3.14.0 Kernel 3.16.7-7-desktop
If you find this post helpful and are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below... Thanks!