PDA

View Full Version : Registration Problem



PaceMainline
24-Apr-2015, 21:27
Trying to register a new system for online updates. When I go through Yast and enter my code I get an error.
Error
Registration server error.
Retry registration later.
Details: Validation failed: Uuid should be formatted as UUID

Well that doesn't make a lot of sense.
So I went and requested a new registration code for Linux Enterprise Server on System z.
I receive an email saying that my code had been updated. So I copy and paste the new registration code into yast and now I get a new error.

Error
Registration Failed
Details: Invalid registration code

Any ideas what I do now?

malcolmlewis
24-Apr-2015, 21:51
On Fri 24 Apr 2015 08:34:01 PM CDT, PaceMainline wrote:


Trying to register a new system for online updates. When I go through
Yast and enter my code I get an error.
Error
Registration server error.
Retry registration later.
Details: Validation failed: Uuid should be formatted as UUID

Well that doesn't make a lot of sense.
So I went and requested a new registration code for Linux Enterprise
Server on System z.
I receive an email saying that my code had been updated. So I copy and
paste the new registration code into yast and now I get a new error.

Error
Registration Failed
Details: Invalid registration code

Any ideas what I do now?




Hi
Is the registration code visible in SCC? https://scc.suse.com/dashboard

Sometimes it can take a day or so to filter into the system... Also you
don't have multiple accounts, it can be allocated to a different
entity that does not match the email your using.

If it's still an issue, I recommend a followup in the SUSE Customer
Center subforum here which is monitored by the SCC folks.

--
Cheers Malcolm °¿° LFCS, SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
SUSE Linux Enterprise Desktop 12 GNOME 3.10.1 Kernel 3.12.39-47-default
If you find this post helpful and are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

PaceMainline
24-Apr-2015, 21:56
Received this reply from IBM in another forum.

SuSE engineering has determined that the SUSEconnect problem is due to "
for registration purposes on s390x SUSEConnect requires the uuid to be
extracted via `read_values -u` SUSEConnect either expects an empty output
or a properly formatted uuid."

SuSE provided a s390-tools-1.24.1-38.17.8188.1.PTF.919293.s390x.rpm
containing:
* Wed Mar 04 2015 puzel@suse.com
- update read_values: print error messages to standard error
(bnc#919293)

Wonder I find this updated RPM?

malcolmlewis
24-Apr-2015, 22:20
On Fri 24 Apr 2015 09:04:01 PM CDT, PaceMainline wrote:


Received this reply from IBM in another forum.

SuSE engineering has determined that the SUSEconnect problem is due to
"
for registration purposes on s390x SUSEConnect requires the uuid to be
extracted via `read_values -u` SUSEConnect either expects an empty
output
or a properly formatted uuid."

SuSE provided a s390-tools-1.24.1-38.17.8188.1.PTF.919293.s390x.rpm
containing:
* Wed Mar 04 2015 puzel@suse.com
- update read_values: print error messages to standard error
(bnc#919293)

Wonder I find this updated RPM?




Hi
You need to contact the SUSE folks;
https://www.suse.com/support/kb/doc.php?id=7016361

As an aside can you read the bug?
https://bugzilla.suse.com/show_bug.cgi?id=919293

--
Cheers Malcolm °¿° LFCS, SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
SUSE Linux Enterprise Desktop 12 GNOME 3.10.1 Kernel 3.12.39-47-default
If you find this post helpful and are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below... Thanks!