PDA

View Full Version : SLES 12 SP1 Xvnc doesn't start gnome-session



rsorel
18-May-2016, 21:56
Hello,
I am trying to run vnc by starting Xvnc using xinetd. THe remote will connect, but there is a blank screen with a mouse pointer. It appears that the gnome desktop is not starting. I am using SLES12 SP1. chkconfig shows it as 'xinetd'. The problem, I believe is that nothing starts the display manager. I can run vncserver by hand, after I create an xstartup file that starts gnome-session. This will work. xinetd appears to start Xvnc directly which doesn't start the dm. How can I enable VNC without having to manually start the server by using vncserver?

Thank you.

Automatic Reply
23-May-2016, 05:30
rsorel,

It appears that in the past few days you have not received a response to your
posting. That concerns us, and has triggered this automated reply.

These forums are peer-to-peer, best effort, volunteer run and that if your issue
is urgent or not getting a response, you might try one of the following options:

- Visit http://www.suse.com/support and search the knowledgebase and/or check all
the other support options available.
- Open a service request: https://www.suse.com/support
- You could also try posting your message again. Make sure it is posted in the
correct newsgroup. (http://forums.suse.com)

Be sure to read the forum FAQ about what to expect in the way of responses:
http://forums.suse.com/faq.php

If this is a reply to a duplicate posting or otherwise posted in error, please
ignore and accept our apologies and rest assured we will issue a stern reprimand
to our posting bot..

Good luck!

Your SUSE Forums Team
http://forums.suse.com