PDA

View Full Version : Stupid Windows 10



Shaun Pond
29-Nov-2016, 16:09
I think it might be the latest Insider build, but I can't complete the
download of anything that needs SSL, without getting a network error.
I've completely removed my antivirus, I've tried a different NIC, I
think I'm going to have to go back to square one and reinstall, unless
anyone's got any ideas...

--

Shaun Pond
in my "day job" I work for ENGL; our aim is to make Windows deployment
easy

malcolmlewis
29-Nov-2016, 16:22
On Tue 29 Nov 2016 03:09:44 PM CST, Shaun Pond wrote:

I think it might be the latest Insider build, but I can't complete the
download of anything that needs SSL, without getting a network error.
I've completely removed my antivirus, I've tried a different NIC, I
think I'm going to have to go back to square one and reinstall, unless
anyone's got any ideas...



Hi
Didn't they turn of sha1 stuff?

Check timezone and time as well....

Maybe https://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd565655%28v=vs.85%29.aspx

--
Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
openSUSE Leap 42.1|GNOME 3.16.2|4.1.34-33-default
If you find this post helpful and are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

kgroneman
29-Nov-2016, 16:22
Hey Shaun Pond:

>our aim is to make Windows deployment easy

So reinstalling shouldn't be a big deal, right?.....



--
Kim - 11/29/2016 8:22:32 AM

Shaun Pond
29-Nov-2016, 16:30
Malcolmlewis,

I don't have any issues accessing https sites, just downloading files:
I see tls 1.2 alerts in wireshark but of course they're encrypted...

--

Shaun Pond
in my "day job" I work for ENGL; our aim is to make Windows deployment
easy

Shaun Pond
29-Nov-2016, 16:31
Kgroneman,

if it wasn't my secondary machine, sure ;0 Putting base windows on is
not trouble - but reinstalling my games is a pain given the number of
activation codes... ;)

--

Shaun Pond
in my "day job" I work for ENGL; our aim is to make Windows deployment
easy

Stevo
29-Nov-2016, 20:18
Shaun Pond sounds like they 'said':

> I think it might be the latest Insider build, but I can't complete
> the download of anything that needs SSL, without getting a network
> error. I've completely removed my antivirus, I've tried a different
> NIC, I think I'm going to have to go back to square one and
> reinstall, unless anyone's got any ideas...

So my response to Shaun's comment is...

You have the dns cache service enabled? We ran into weird issues
(mainly with edge though) that didn't work right with the dns cache
disabled.

--
Stevo

Shaun Pond
29-Nov-2016, 20:28
Stevo,

yep, enabled...

--

Shaun Pond
in my "day job" I work for ENGL; our aim is to make Windows deployment
easy

Shaun Pond
29-Nov-2016, 20:32
Stevo,

what happens is that files start to download, but fail partway through
- my feeling is that there's a TLS problem when it tries to update the
encryption...

--

Shaun Pond
in my "day job" I work for ENGL; our aim is to make Windows deployment
easy

Shaun Pond
29-Nov-2016, 20:48
Shaun,

it appears to be right at the end, maybe when the connection is closed?
there's no problem in safe mode...

--

Shaun Pond
in my "day job" I work for ENGL; our aim is to make Windows deployment
easy

Stevo
29-Nov-2016, 21:32
Shaun Pond sounds like they 'said':

> Shaun,
>
> it appears to be right at the end, maybe when the connection is
> closed? there's no problem in safe mode...

So my response to Shaun's comment is...

Weird, we have a similar problem when trying to ftp from one particular
site. All other sites work fine and we can ftp from this site from
outside our firewall.

Wonder if the checksum is causing some error or something.

--
Stevo

Massimo Rosen
29-Nov-2016, 22:29
Am 29.11.2016 um 20:48 schrieb Shaun Pond:
> Shaun,
>
> it appears to be right at the end, maybe when the connection is closed?
> there's no problem in safe mode...
>
Sounds like some third party *networking related( software is interfering...

CU,
--
Massimo Rosen
Micro Focus Knowledge Partner
No emails please!
http://www.cfc-it.de

Shaun Pond
29-Nov-2016, 22:49
Massimo,

I'd suspected Kaspersky, but I've removed it, used their cleanup
utility, then went through the registry, cleaning out "kaspersky"

--

Shaun Pond
in my "day job" I work for ENGL; our aim is to make Windows deployment
easy

Massimo Rosen
29-Nov-2016, 23:09
Am 29.11.2016 um 22:49 schrieb Shaun Pond:
> Massimo,
>
> I'd suspected Kaspersky, but I've removed it, used their cleanup
> utility, then went through the registry, cleaning out "kaspersky"

Zesm? <scnr>

CU,
--
Massimo Rosen
Micro Focus Knowledge Partner
No emails please!
http://www.cfc-it.de

Shaun Pond
30-Nov-2016, 11:12
Massimo,

I disabled ZESM, no difference - not a silly suggestion though! :)
You've probably dabbled in this part of the registry more than I have,
where should I take a look?

--

Shaun Pond
in my "day job" I work for ENGL; our aim is to make Windows deployment
easy

Shaun Pond
01-Dec-2016, 18:09
in the end I reinstalled Windows - quicker in the long run



--

Shaun Pond
in my "day job" I work for ENGL; our aim is to make Windows deployment
easy

Sewermonger
02-Mar-2017, 04:46
I think a bucket or two of sheep food, several truck loads of
grasshopper food, a boatload of windoze 10 installation disks and at
least a pint to two of a beverage that you start spelling with the
letter "G" would improve the process.

wash, rinse repeat


--
Sewermonger
------------------------------------------------------------------------
Sewermonger's Profile: https://forums.novell.com/member.php?userid=63
View this thread: https://forums.novell.com/showthread.php?t=501492

ketter
02-Mar-2017, 14:42
On Thu, 02 Mar 2017 03:46:01 GMT, Sewermonger
<Sewermonger@no-mx.forums.microfocus.com> wrote:

>
>I think a bucket or two of sheep food, several truck loads of
>grasshopper food, a boatload of windoze 10 installation disks and at
>least a pint to two of a beverage that you start spelling with the
>letter "G" would improve the process.
>
>wash, rinse repeat

Been a long time! How you doing?

Yep, Windows 10 is a pain. Fortunately still running 7 at work. But
I have one 10 box at home that I use occasionally to try to get
familiar with it. Don't like it though.

--
Ken
Knowledge Partner

If this post was helpful and you are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

Create and vote for enhancements!
https://www.microfocus.com/products/enhancement-request.html