PDA

View Full Version : SLES11SP4 cLVM reboot issue



sles1tictac
25-Jan-2017, 10:48
Hello, guys,

I built a test cluster with SLES11SP4 (on Power). Resource group is simple: LVM mirror that resides on several LUNs from two different storages and filesystem (xfs) on top of it. Stonith resources are also configured. clvmd and dlm are up and running. No problem in configuration so far.

What is strange: if I decide to test resource transfer and reboot node (current resource owner) using shutdown -r now or stop it using halt (which is pretty much the same in Linux), I end up in node hang. In the same time resource group is moved out to another node without any issues and again, no problem here.

After a little investigation I stumbled upon hanging "vgchange -an" process that was executed from /etc/init.d/boot.d/K05boot.lvm.

So the questions are:

Is it wrong or is it intended behaviour? I understand that in my case volume group may be opened on one node only and I second it, but infinite loop in vgchange doesn't seem right even if clvmd is not available by the moment. Am I doing something wrong?

Thank you!
Alexander

Automatic Reply
30-Jan-2017, 06:30
sles1tictac,

It appears that in the past few days you have not received a response to your
posting. That concerns us, and has triggered this automated reply.

These forums are peer-to-peer, best effort, volunteer run and that if your issue
is urgent or not getting a response, you might try one of the following options:

- Visit http://www.suse.com/support and search the knowledgebase and/or check all
the other support options available.
- Open a service request: https://www.suse.com/support
- You could also try posting your message again. Make sure it is posted in the
correct newsgroup. (http://forums.suse.com)

Be sure to read the forum FAQ about what to expect in the way of responses:
http://forums.suse.com/faq.php

If this is a reply to a duplicate posting or otherwise posted in error, please
ignore and accept our apologies and rest assured we will issue a stern reprimand
to our posting bot..

Good luck!

Your SUSE Forums Team
http://forums.suse.com