PDA

View Full Version : SLES 12 SP2 Latest mariadb fails to start



scarey
27-Feb-2017, 19:21
As part of installing a new SMT server the 'yast smt-server' setup failed since it couldn't connect to the mariadb. It looks like the latest version in the MS Azure repo (mariadb-10.0.29-22.1) doesn't work. If I force the version back to mariadb-10.0.28-17.2 it seems to work but no longer works if I update to the latest. Let me know what information might help.

Thanks,
Steve

smflood
28-Feb-2017, 12:18
On 27/02/17 18:24, scarey wrote:

> As part of installing a new SMT server the 'yast smt-server' setup
> failed since it couldn't connect to the mariadb. It looks like the
> latest version in the MS Azure repo (mariadb-10.0.29-22.1) doesn't work.
> If I force the version back to mariadb-10.0.28-17.2 it seems to work
> but no longer works if I update to the latest. Let me know what
> information might help.

From the web forums I can see you selected SLES12 SP2 as the release
you're using but I'm confused by your reference to "MS Azure repo". Is
your SLES12 SP2 server perhaps hosted in a Microsoft Azure cloud?

HTH.
--
Simon
SUSE Knowledge Partner

------------------------------------------------------------------------
If you find this post helpful and are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below. Thanks.
------------------------------------------------------------------------

careys_dell
28-Feb-2017, 16:28
Yes, it's in Azure using their SMT servers which I believe are managed by SUSE?


On 27/02/17 18:24, scarey wrote:

> As part of installing a new SMT server the 'yast smt-server' setup
> failed since it couldn't connect to the mariadb. It looks like the
> latest version in the MS Azure repo (mariadb-10.0.29-22.1) doesn't work.
> If I force the version back to mariadb-10.0.28-17.2 it seems to work
> but no longer works if I update to the latest. Let me know what
> information might help.

From the web forums I can see you selected SLES12 SP2 as the release
you're using but I'm confused by your reference to "MS Azure repo". Is
your SLES12 SP2 server perhaps hosted in a Microsoft Azure cloud?

HTH.
--
Simon
SUSE Knowledge Partner

------------------------------------------------------------------------
If you find this post helpful and are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below. Thanks.
------------------------------------------------------------------------

cyberiad
01-Mar-2017, 11:42
Yes, it's in Azure using their SMT servers which I believe are managed by SUSE?

Yes, that's true. What error or behavior do you see with the latest MariaDB?

careys_dell
01-Mar-2017, 20:33
Yes, that's true. What error or behavior do you see with the latest MariaDB?

I've since been testing with an image that was captured later and it doesn't have the problem so I'll keep an eye out and hopefully it won't happen again. Thanks for the replies.