PDA

View Full Version : SLES 12 SP2 SAP AMI fails with cloud registration



christianse
18-May-2017, 18:16
I saw there was another thread about issues with cloud registration. Is this an resurfaced issue?

The system has internet connectivity and can reach the SMT but receives a forbidden.

This was tested with AMI (ami-8b559e9d) in us-east-1.



Last login: Thu May 18 16:59:23 2017 from 10.184.37.30
SUSE Linux Enterprise Server 12 SP2 for SAP Applications x86_64 (64-bit)

As "root" (sudo or sudo -i) use the:
- zypper command for package management
- yast command for configuration management

Management and Config: https://www.suse.com/suse-in-the-cloud-basics
Documentation: http://www.suse.com/documentation/sles12/
Forum: https://forums.suse.com/forumdisplay.php?93-SUSE-Public-Cloud

Have a lot of fun... or not :)
ec2-user@sles-test-02:~> cat /var/log/cloudregister
2017-05-18 16:57:50,005 INFO:Using API: regionInfo
2017-05-18 16:57:50,005 INFO:Using region server: 52.79.82.165
2017-05-18 16:57:50,009 INFO:Starting new HTTPS connection (1): 52.79.82.165
2017-05-18 16:57:50,779 INFO:Starting new HTTP connection (1): 54.83.5.54
2017-05-18 16:57:50,924 INFO:Modified /etc/hosts, added: 54.83.5.54 smt-ec2.susecloud.net smt-ec2

2017-05-18 16:57:52,502 INFO:[Service] No SMT server found, nothing to do
2017-05-18 16:57:52,537 INFO:Writing SMT rootCA: /usr/share/pki/trust/anchors
2017-05-18 16:57:52,540 INFO:Starting new HTTP connection (1): 54.83.5.54
2017-05-18 16:57:52,544 INFO:Updating CA certificates: update-ca-certificates
ec2-user@sles-test-02:~>
ec2-user@sles-test-02:~> zypper lr
Repository priorities are without effect. All enabled repositories share the same priority.

# | Alias | Name | Enabled | GPG Check | Refresh
--+-------------------------+-------------------------+---------+-----------+--------
1 | nVidia-Driver-SLE12-SP2 | nVidia-Driver-SLE12-SP2 | No | ---- | ----
ec2-user@sles-test-02:~> wget https://smt-ec2.susecloud.net
--2017-05-18 17:02:47-- https://smt-ec2.susecloud.net/
Resolving smt-ec2.susecloud.net (smt-ec2.susecloud.net)... 54.83.5.54
Connecting to smt-ec2.susecloud.net (smt-ec2.susecloud.net)|54.83.5.54|:443... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 403 Forbidden
2017-05-18 17:02:47 ERROR 403: Forbidden.

ec2-user@sles-test-02:~> sudo /usr/sbin/registercloudguest --force-new
/usr/lib/python2.7/site-packages/requests/packages/urllib3/connection.py:264: SubjectAltNameWarning: Certificate for 52.79.82.165 has no `subjectAltName`, falling back to check for a `commonName` for now. This feature is being removed by major browsers and deprecated by RFC 2818. (See https://github.com/shazow/urllib3/issues/497 for details.)
SubjectAltNameWarning
Traceback (most recent call last):
File "/usr/sbin/registercloudguest", line 367, in <module>
if len(failed_smts) == len(known_smt_servers):
NameError: name 'known_smt_servers' is not defined

Automatic Reply
24-May-2017, 05:30
christianse,

It appears that in the past few days you have not received a response to your
posting. That concerns us, and has triggered this automated reply.

These forums are peer-to-peer, best effort, volunteer run and that if your issue
is urgent or not getting a response, you might try one of the following options:

- Visit http://www.suse.com/support and search the knowledgebase and/or check all
the other support options available.
- Open a service request: https://www.suse.com/support
- You could also try posting your message again. Make sure it is posted in the
correct newsgroup. (http://forums.suse.com)

Be sure to read the forum FAQ about what to expect in the way of responses:
http://forums.suse.com/faq.php

If this is a reply to a duplicate posting or otherwise posted in error, please
ignore and accept our apologies and rest assured we will issue a stern reprimand
to our posting bot..

Good luck!

Your SUSE Forums Team
http://forums.suse.com

rjschwei
02-Jun-2017, 22:38
I saw there was another thread about issues with cloud registration. Is this an resurfaced issue?

The system has internet connectivity and can reach the SMT but receives a forbidden.

This was tested with AMI (ami-8b559e9d) in us-east-1.



Hi,

First sorry for the delay in response, the issue has been fixed for about a week but the response slipped through the cracks.

The root cause of the issue was that the API providing us with verification whether or not an instance based on a SUSE image published in Marketplace was trying to register or not did not properly handle the product code assigned to SLES 12 SP2 For SAP images. This has been addressed and everything is working.

Again please excuse the late response.