Results 1 to 3 of 3

Thread: SLES 12 SP4 and Intel X520 Dual Port 10 Gb SFP+ not detected

Hybrid View

  1. SLES 12 SP4 and Intel X520 Dual Port 10 Gb SFP+ not detected

    Hello,

    does anybody has any experience installing SLES 12 SP4 on a Cisco Server with Intel X520 network card over the Cisco Integrated Management Console via KVM?
    I use the ISO SLE-12-SP4-Server-DVD-x86_64-GM-DVD1 and get the error message
    "The network card is not configurable because the kernel module (eth0, wlan0) is not detected. Often it maybe because of a firmware issue."
    "82599ES 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection not konfigured."
    SLES 12 SP4 - linuxrc 5.1.14.1, Kernel 4.12.14-94.41-default.

    Does anybody know where I can get a driver for the Intel X520 and is it possible to install the version without network and to install the driver later, if there
    exist one?

    I would be very grateful to anyone who can give me some hints.

  2. #2

    Re: SLES 12 SP4 and Intel X520 Dual Port 10 Gb SFP+ not dete

    Quote Originally Posted by cl_sles_admin View Post
    Hello,

    does anybody has any experience installing SLES 12 SP4 on a Cisco Server with Intel X520 network card over the Cisco Integrated Management Console via KVM?
    I use the ISO SLE-12-SP4-Server-DVD-x86_64-GM-DVD1 and get the error message
    "The network card is not configurable because the kernel module (eth0, wlan0) is not detected. Often it maybe because of a firmware issue."
    "82599ES 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection not konfigured."
    SLES 12 SP4 - linuxrc 5.1.14.1, Kernel 4.12.14-94.41-default.

    Does anybody know where I can get a driver for the Intel X520 and is it possible to install the version without network and to install the driver later, if there
    exist one?

    I would be very grateful to anyone who can give me some hints.
    I've no experience of Cisco servers or the Intel X520 NIC but it looks like the latest driver available that should work with the X520 is version 5.6.1 just over a month old - see https://downloadcenter.intel.com/dow...240.1546956351 .

    HTH.
    Simon
    SUSE Knowledge Partner
    ------------------------------------------------------------------------
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below. Thanks.

  3. Re: SLES 12 SP4 and Intel X520 Dual Port 10 Gb SFP+ not dete

    Hello Simon,

    thanks for your reply.

    I have found the evildoer.

    After installing SLES 12 without a network and execute "dmesg | grep ixgbe", I got the following
    message:
    failed to load because an unsupported SFP+ or QSFP module type was detected.

    The IT stuff (external data center) changed the module and now dmesg shows me the following
    Intel(R) 10 Gigabit Network Connection
    registered PHC device on eth2
    eth2: detected SFP+: 5
    eth2: NIC Link is Up 10 Gbps, Flow Control: RX/TX

    It was a hardware problem and it is solved.

    Thank you that you've worked on this.
    Simone

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •