Results 1 to 6 of 6

Thread: Yast control center issue

Hybrid View

  1. #1

    Yast control center issue

    Hello.

    I have installed the new installation SLED 11 sp2 on my PC . I have bought the annual Standart license.
    There is a problem w "YAST contorl center"
    No reaction from items of YAST after start it as the user/ with root's password
    And there were no chances to update SLED online. I did it as superuser from console just have typed "zypper up"
    The Update was with success, but Yast is not working properly.

    And now I must "sudo" from console to use Yast.

    Is this a policykit issue?

    What should I do to resolve it?

    Thank you.

  2. Re: Yast control center issue

    Quote Originally Posted by trdr ganz
    Hello.

    I have installed the new installation SLED 11 sp2 on my PC . I have
    bought the annual Standart license.
    There is a problem w "YAST contorl center"
    No reaction from items of YAST after start it as the user/ with root's
    password
    And there were no chances to update SLED online. I did it as superuser
    from console just have typed "zypper up"
    The Update was with success, but Yast is not working properly.

    And now I must "sudo" from console to use Yast.

    Is this a policykit issue?

    What should I do to resolve it?

    Thank you.

    Hi
    If you create a test user, does the issue replicate to that user?

    --
    Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
    openSUSE 12.2 (x86_64) Kernel 3.4.6-2.10-desktop
    up 11:05, 4 users, load average: 0.02, 0.04, 0.05
    CPU Intel i5 CPU M520@2.40GHz | Intel Arrandale GPU


  3. #3

    Re: Yast control center issue

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi
    If you create a test user, does the issue replicate to that user?

    --
    Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
    openSUSE 12.2 (x86_64) Kernel 3.4.6-2.10-desktop
    up 11:05, 4 users, load average: 0.02, 0.04, 0.05
    CPU Intel i5 CPU M520@2.40GHz | Intel Arrandale GPU
    No, with a new user everything goes OK. No issues for a new user.

  4. Re: Yast control center issue

    Quote Originally Posted by trdr ganz
    malcolmlewis;6666 Wrote:
    > Hi
    > If you create a test user, does the issue replicate to that user?
    >


    No, with a new user everything goes OK. No issues for a new user.
    Hi
    OK, well at least that narrows it down to just your user

    So from a terminal, can you start via;
    Code:
    gnomesu /sbin/yast2
    If not does it show errors?

    --
    Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
    openSUSE 12.2 (x86_64) Kernel 3.4.6-2.10-desktop
    up 11:52, 4 users, load average: 0.00, 0.03, 0.05
    CPU Intel i5 CPU M520@2.40GHz | Intel Arrandale GPU


  5. #5

    Re: Yast control center issue

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi
    OK, well at least that narrows it down to just your user

    So from a terminal, can you start via;
    Code:
    gnomesu /sbin/yast2
    If not does it show errors?

    --
    Cheers Malcolm °¿° (Linux Counter #276890)
    openSUSE 12.2 (x86_64) Kernel 3.4.6-2.10-desktop
    up 11:52, 4 users, load average: 0.00, 0.03, 0.05
    CPU Intel i5 CPU M520@2.40GHz | Intel Arrandale GPU
    hi

    It does:

    ganz@DIR-100:~/Desktop> gnomesu /sbin/yast2

    ** (y2controlcenter-gnome:7854): WARNING **: key not found [/apps/yast-control-center/cc_actions_list]
    Yast starts but the problem still there.

    Thank you.

  6. #6

    Re: Yast control center issue

    I did nothing but the problem has gone.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •