Results 1 to 2 of 2

Thread: uname reports wrong kernel version

Hybrid View

  1. uname reports wrong kernel version

    The goal was to configure the automouter. But when I tried to start the autofs service I received an error:

    Code:
    fcbxen11:/etc/init.d # rcautofs start
    Starting automount Error: failed to load autofs4 module.
    So I tried to load the module manually

    Code:
    fcbxen11:/etc/init.d # modprobe autofs4
    FATAL: Could not load /lib/modules/2.6.40-0.27-xen/modules.dep: No such file or directory
    fcbxen11:/etc/init.d # ls -l /lib/modules/
    total 4
    drwxr-xr-x 4 root root 4096 Aug  7 23:01 3.0.13-0.27-xen

    As the next step I checked the uname output

    Code:
    fcbxen11:/etc/init.d # uname -a
    Linux fcbxen11 2.6.40-0.27-xen #1 SMP Wed Feb 15 13:33:49 UTC 2012 (d73692b) x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
    But my system is running with an 3.0 Kernel so why does uname report the wrong kernel version? The correct Version is:

    Code:
    fcbxen11:/etc/init.d # cat /proc/version
    Linux version 3.0.13-0.27-xen (geeko@buildhost) (gcc version 4.3.4 [gcc-4_3-branch revision 152973] (SUSE Linux) ) #1 SMP Wed Feb 15 13:33:49 UTC 2012 (d73692b)
    Is this a feature like uname26 to mask the kernel 3.0? But I haven't activated such a feature and I'm using the same dd image with another XEN guest which is reporting the correct kernel version.

  2. Re: uname reports wrong kernel version

    Problem is solved

    We are running SAP on this system and the software or a colleague created a /etc/security/uname26.conf with the sap user in it and unfortunately with an empty line at the end of the file.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •