Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: SuSe Enterprise Server 11 will not load to the desktop

  1. Re: SuSe Enterprise Server 11 will not load to the desktop

    I just entered that command and I got this as an output:

    Shutting down services gdm done
    Starting services gdmstartproc: signa catched /usr/sbin/gdm: Segmentation fault failed

    Then I hit the power button to send a kill signal. Upon restart, nothing. I'm back in the shell.

  2. Re: SuSe Enterprise Server 11 will not load to the desktop

    On Mon 31 Mar 2014 03:14:02 PM CDT, erickabarnes wrote:


    I just entered that command and I got this as an output:

    Shutting down services gdm done
    Starting services gdmstartproc: signa catched /usr/sbin/gdm:
    Segmentation fault failed

    Then I hit the power button to send a kill signal. Upon restart,
    nothing. I'm back in the shell.


    Hi
    OK, if you login as your user and check the runlevel are you at 3 or 5?
    Code:
    /sbin/runlevel
    As you user can you check the file .xsession-errors (note the period at
    the beginning)

    --
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) GNOME 3.10.1 Kernel 3.11.10-7-desktop
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!


  3. Re: SuSe Enterprise Server 11 will not load to the desktop

    Here you go:

    hostname: Host name lookup failure
    xauth: creating new authority file /home/mark/.serverauth.13265


    X.Org X Server 1.6.5
    Release Date: 2009-10-11
    X Protocol Version 11, Revision 0
    Build Operating System: openSUSE SUSE LINUX
    Current Operating System: Linux linux 2.6.32.12-0.7-default #1 SMP 2010-05-20 11:14:20 +0200 x86_64
    Build Date: 09 May 2010 12:50:35PM

    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    to make sure that you have the latest version.
    Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Mar 31 11:16:30 2014
    (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
    (EE) Failed to load module "freetype" (module does not exist, 0)
    (EE) MGA(0): [drm] Direct rendering only supported with G200/G400/G450/G550.
    (EE) config/hal: NewInputDeviceRequest failed (8)
    (EE) config/hal: NewInputDeviceRequest failed (8)
    /etc/X11/xim: Checking whether an input method should be started.
    /etc/X11/xim: user environment variable LANG=en_US.UTF-8
    sourcing /etc/sysconfig/language to get the value of INPUT_METHOD
    INPUT_METHOD is not set or empty (no user selected input method).
    Trying to start a default input method for the locale en_US.UTF-8 ...
    There is no default input method for the current locale.
    Dummy input method "none" (do not use any fancy input method by default)
    GNOME_KEYRING_SOCKET=/tmp/keyring-3KTbtF/socket
    SSH_AUTH_SOCK=/tmp/keyring-3KTbtF/socket.ssh
    GNOME_KEYRING_PID=13325
    /usr/lib/gnome-settings-daemon/gnome-settings-daemon: symbol lookup error: /usr/lib64/gio/modules/libdconfsettings.so: undefined symbol: g_settings_backend_get_type
    Window manager warning: Failed to read saved session file /home/mark/.config/metacity/sessions/105cba5d4815dbefc7139628259337186800000132960015.m s: Failed to open file '/home/mark/.config/metacity/sessions/105cba5d4815dbefc7139628259337186800000132960015.m s': No such file or directory
    gnome-panel: symbol lookup error: /usr/lib64/gio/modules/libdconfsettings.so: undefined symbol: g_settings_backend_get_type
    nautilus: symbol lookup error: /usr/lib64/gio/modules/libdconfsettings.so: undefined symbol: g_settings_backend_get_type
    Exit: gpk_check_privileged_user returned FALSE
    gnome-volume-control-applet: symbol lookup error: /usr/lib64/gio/modules/libdconfsettings.so: undefined symbol: g_settings_backend_get_type

  4. Re: SuSe Enterprise Server 11 will not load to the desktop

    Hi
    OK, so can you create a test user and see if you get the same sort of errors in the .xsession-errors file.
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    SUSE SLE, openSUSE Leap/Tumbleweed (x86_64) | GNOME DE
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

  5. Re: SuSe Enterprise Server 11 will not load to the desktop

    Hi folks,

    > It also gives a segmentation fault in usr/sbin/gdm

    If I'm not completely off-track, gdm is the Gnome display manager, running independently from user settings (it's the process "driving" the X servers and eventually starting some login widget). As that is already crashing with a segmentation violation, something more general seems to be broken.

    In order to rule out broken files (i.e. by some partial hard disk failure), I recommend to run
    Code:
    # rpm -Va
    to test the integrity of all installed RPMs. There of course will be differences reported - i.e. configuration files. But if some lib or other "binary" is reported as modified, please run a forced reinstall of the corresponding RPM.

    Regards,
    Jens
    From the times when today's "old school" was "new school"

    If you find this post helpful and are logged into the web interface, show your appreciation and click on the star below...

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •