Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: Embedded Video is not played in Firefox

Hybrid View

  1. #1

    Embedded Video is not played in Firefox

    Hi,

    The below link contains a video which I'm not able to play on SLED 11 while I'm able to play on windows so why is that?

    http://www.filgoal.com/Arabic/VideoV...oVideoID=12330

    Could it be due to a missing plugin from firefox?

    Thanks,
    Ahmed

  2. Re: Embedded Video is not played in Firefox

    On Sat 20 Sep 2014 04:54:01 PM CDT, aabdelkhalek wrote:


    Hi,

    The below link contains a video which I'm not able to play on SLED 11
    while I'm able to play on windows so why is that?

    http://www.filgoal.com/Arabic/VideoV...oVideoID=12330

    Could it be due to a missing plugin from firefox?

    Thanks,
    Ahmed


    Hi
    More likely a codec... Is this SLED 11, or one of the SPn versions? Can
    you post the output from;
    Code:
    cat /etc/SuSE-release
    If it's SP3, then have a read here;
    https://www.suse.com/communities/con...r-sled-11-sp3/

    Also in Windows, if you right click on the embedded video, does it show
    any media information on the stream?

    --
    Cheers Malcolm °¿° LFCS, SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) GNOME 3.10.1 Kernel 3.11.10-21-desktop
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!


  3. #3

    Re: Embedded Video is not played in Firefox

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi
    More likely a codec... Is this SLED 11, or one of the SPn versions?
    It is actually SLED 11 SP2
    Code:
    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 (x86_64)
    VERSION = 11
    PATCHLEVEL = 2
    If it's SP3, then have a read here;
    https://www.suse.com/communities/con...r-sled-11-sp3/
    Is there a way to install these additional codecs for SLED 11 SP2?

    Also in Windows, if you right click on the embedded video, does it show
    any media information on the stream?
    When I do the right click, I don't get information about the stream but the last item in the menu is about Adobe Flash Player version and this is what I believe to be missing from my laptop

    By the way, it is not only this page, this problem happens with a lot of pages!

    Thanks,
    Ahmed

  4. #4

    Re: Embedded Video is not played in Firefox

    Hi again,

    Would like to highlight that the problem is not that I'm not able to play the video but the real problem is that the page is loaded without recognizing that this is a video there is no play sign so that I click it!

    Please let me know if this is not clear.

    Thanks,
    Ahmed

  5. Re: Embedded Video is not played in Firefox

    On Sun 21 Sep 2014 01:44:02 AM CDT, aabdelkhalek wrote:


    Hi again,

    Would like to highlight that the problem is not that I'm not able to
    play the video but the real problem is that the page is loaded without
    recognizing that this is a video there is no play sign so that I click
    it!

    Please let me know if this is not clear.

    Thanks,
    Ahmed


    Hi
    Since it's SP2, then probably the installed flash player is too old...

    You can check via YaST software management and search on
    flash.

    You should upgrade to SP3 if you can?

    --
    Cheers Malcolm °¿° LFCS, SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) GNOME 3.10.1 Kernel 3.11.10-21-desktop
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!


  6. #6

    Re: Embedded Video is not played in Firefox

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Hi
    If it's SP3, then have a read here;
    https://www.suse.com/communities/con...r-sled-11-sp3/
    Now I'm on SP3 so I tried these additional codec but I got an error saying:

    Code:
    configure: No package 'gstreamer-0.10' found
    configure: error: no gstreamer-0.10 >= 0.10.33 (GStreamer) found
    I checked in YAST and I have version 0.10.35-2.9.46 (in red) so what's wrong?

    Thanks,
    Ahmed

  7. Re: Embedded Video is not played in Firefox

    On Mon 22 Sep 2014 02:44:02 PM CDT, aabdelkhalek wrote:


    malcolmlewis;23714 Wrote:
    > Hi
    > If it's SP3, then have a read here;
    > https://www.suse.com/communities/con...r-sled-11-sp3/


    Now I'm on SP3 so I tried these additional codec but I got an error
    saying:


    Code:
    --------------------

    configure: No package 'gstreamer-0.10' found
    configure: error: no gstreamer-0.10 >= 0.10.33 (GStreamer) found

    --------------------


    I checked in YAST and I have version 0.10.35-2.9.46 (in red) so what's
    wrong?

    Thanks,
    Ahmed


    Hi
    I'll let Mike help you with that....

    Anyway, I believe it's a flash player issue since they have dropped
    support for it. I would suggest you contact the website admin and ask
    them if/when they will support html5 playback. The method they use is a
    revenue stream as they use playwire..

    I does work with pipelight (which uses the latest flash version and
    wine), however, you would need to ask the folks on the Open Build
    Service to enable and see if it would build for SLE 11 SP3;
    https://build.opensuse.org/package/u...ight/Pipelight

    --
    Cheers Malcolm °¿° LFCS, SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    openSUSE 13.1 (Bottle) (x86_64) GNOME 3.10.1 Kernel 3.11.10-21-desktop
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!


  8. #8

    Re: Embedded Video is not played in Firefox

    Quote Originally Posted by aabdelkhalek View Post
    Now I'm on SP3 so I tried these additional codec but I got an error saying:

    Code:
    configure: No package 'gstreamer-0.10' found
    configure: error: no gstreamer-0.10 >= 0.10.33 (GStreamer) found
    I checked in YAST and I have version 0.10.35-2.9.46 (in red) so what's wrong?
    Probably you don't have the gstreamer-devel package installed. You need to install several packages from the SDK first. It's all explained in the README.txt

    Even with the extra multimedia codecs installed I've not been able to make the videos play though.
    If you find this post helpful and are logged into the web interface, please show your appreciation and click on the star below... thanks!

  9. #9

    Re: Embedded Video is not played in Firefox

    Quote Originally Posted by mikewillis View Post
    Probably you don't have the gstreamer-devel package installed. You need to install several packages from the SDK first. It's all explained in the README.txt

    Even with the extra multimedia codecs installed I've not been able to make the videos play though.
    I ran the checkdependencies file to find out the missing packages and installed most of them but I have a problem with the below list of packages

    Code:
    package libstdc++47-devel is not installed
    package check-devel is not installed
    package gtk-doc is not installed
    package libdc1394-devel is not installed
    package mjpegtools-devel is not installed
    package translation-update-upstream is not installed
    package gstreamer-0_10-devel is not installed
    package gstreamer-0_10-plugins-base-devel is not installed
    When I try to install these packages they fail due to dependencies as below:
    Code:
    Problem: nothing provides libstdc++6 >= 4.7.2_20130108-0.17.2 needed by libstdc++47-devel-4.7.2_20130108-0.17.2.x86_64
    Problem: nothing provides check = 0.9.5 needed by check-devel-0.9.5-63.21.x86_64
    Problem: nothing provides docbook_4 needed by gtk-doc-1.11-3.6.48.noarch
    Problem: nothing provides libraw1394-11 = 2.0.7 needed by libraw1394-devel-2.0.7-3.5.18.x86_64 (libdc1394-devel)
    Problem: nothing provides libraw1394-11 = 2.0.7 needed by libraw1394-devel-2.0.7-3.5.18.x86_64 (mjpegtools-devel)
    Problem: nothing provides gettext-tools needed by translation-update-upstream-20130506-0.9.1.noarch
    Problem: nothing provides check = 0.9.5 needed by check-devel-0.9.5-63.21.x86_64 (gstreamer-0_10-devel)
    Problem: nothing provides check = 0.9.5 needed by check-devel-0.9.5-63.21.x86_64 (gstreamer-0_10-plugins-base-devel)
    So how to install these packages?

    To conclude the issue of the videos in that website, from my side, the only solution is to install pipelight, correct?

    Thanks,
    Ahmed

  10. #10

    Re: Embedded Video is not played in Firefox

    Quote Originally Posted by aabdelkhalek View Post
    I ran the checkdependencies file to find out the missing packages and installed most of them but I have a problem with the below list of packages

    Code:
    package libstdc++47-devel is not installed
    package check-devel is not installed
    package gtk-doc is not installed
    package libdc1394-devel is not installed
    package mjpegtools-devel is not installed
    package translation-update-upstream is not installed
    package gstreamer-0_10-devel is not installed
    package gstreamer-0_10-plugins-base-devel is not installed
    When I try to install these packages they fail due to dependencies as below:
    Code:
    Problem: nothing provides libstdc++6 >= 4.7.2_20130108-0.17.2 needed by libstdc++47-devel-4.7.2_20130108-0.17.2.x86_64
    Problem: nothing provides check = 0.9.5 needed by check-devel-0.9.5-63.21.x86_64
    Problem: nothing provides docbook_4 needed by gtk-doc-1.11-3.6.48.noarch
    Problem: nothing provides libraw1394-11 = 2.0.7 needed by libraw1394-devel-2.0.7-3.5.18.x86_64 (libdc1394-devel)
    Problem: nothing provides libraw1394-11 = 2.0.7 needed by libraw1394-devel-2.0.7-3.5.18.x86_64 (mjpegtools-devel)
    Problem: nothing provides gettext-tools needed by translation-update-upstream-20130506-0.9.1.noarch
    Problem: nothing provides check = 0.9.5 needed by check-devel-0.9.5-63.21.x86_64 (gstreamer-0_10-devel)
    Problem: nothing provides check = 0.9.5 needed by check-devel-0.9.5-63.21.x86_64 (gstreamer-0_10-plugins-base-devel)
    So how to install these packages?
    You mentioned in another post that you have updated to SP3 but in doing so had encountered a conflict. That and the above may be linked. I think there's a problem with your repositories. libstdc++6-4.7.2_20130108-0.17.2 is in the SLED 11 SP3 Updates repo. check-0.9.5-63.21 is in the SLED 11 SP3 Pool repo (there haven't been any updates to it).
    What's the output of
    Code:
    $ zypper lr -u
    $ zypper verify

    Quote Originally Posted by aabdelkhalek View Post
    To conclude the issue of the videos in that website, from my side, the only solution is to install pipelight, correct?
    I can't see another way just now, but also I don't know if pipelight will work. The website in question is evidently not as smart as it could be regarding how it's serving up video. I've no idea what will make it viewable.
    If you find this post helpful and are logged into the web interface, please show your appreciation and click on the star below... thanks!

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •