Hi masters,

I would install openstack kilo multi-node in SLE 12, and I have encountered problem when I prepare the settings for ovs in Network node.

There are two ifcfg modification needed for the openvswitch for the openstack external netwoking using,
ifcfg-br-ex, ifcfg-eth0(which nic to be used external for VM instance).

I set the /etc/sysconfig/network/ifcfg-br-ex follow the forum thread that can only one be found about ovs.
# https://forums.opensuse.org/showthre...-to-ovs-bridge

BOOTPROTO='static'
BROADCAST=''
ETHTOOL_OPTIONS=''
BRIDGE='yes'
BRIDGE_PORTS= 'eth0 br-ex'
IPADDR='192.168.2.51'
MTU=''
NAME=''
NETMASK='255.255.255.0'
NETWORK=''
REMOTE_IPADDR=''
STARTMODE='hotplug'
#DHCLIENT_SET_DEFAULT_ROUTE='yes'
ONBOOT='yes'



and set /etc/sysconfig/network/ifcfg-eth0

BOOTPROTO='none'
#BROADCAST=''
#ETHTOOL_OPTIONS=''
#IPADDR='192.168.2.51'
#MTU=''
#NAME=''
#NETMASK='255.255.255.0'
#NETWORK=''
#REMOTE_IPADDR=''
STARTMODE='auto'
#DHCLIENT_SET_DEFAULT_ROUTE='yes'
#ONBOOT='yes'


But it not work after service network restart, can't ping other IP in same subnet.

I had tried another setting the official document provide but not work too, I think it is because of missing part parameters.
# https://en.opensuse.org/Portal:Wicked/OpenvSwitch

And also search in mailing list of ovs official site, no solution found.
# http://openvswitch.org/pipermail/dis...er/015350.html

I have some experience of openstack kilo deploying in RHEL(SL, Centos)7, but suse's ifcfg-br-ex seems not like RHEL's.


Please share the correct ifcfg setting, or some reference.


We are extremely grateful for any reply.