Results 1 to 6 of 6

Thread: SLES 12 fails with Couldn't get a file descriptor referring

  1. SLES 12 fails with Couldn't get a file descriptor referring

    Installation proceeds, vnc client connects (after entering password), but sits there for quite some time then bails:

    >>> SUSE Linux Enterprise 12 installation program v5.0.26 (c) 1996-2014 SUSE Linux Products GmbH <<<

    Starting udev... SCSI subsystem initialized
    alua: device handler registered
    emc: device handler registered
    rdac: device handler registered
    udevd59: starting version 210
    udevd59: Network interface NamePolicy= disabled on kernel commandline, ignoring.
    vmur.c793e5: z/VM virtual unit record device driver loaded.
    qeth.87067b: loading core functions
    ok
    haveged: haveged starting up"
    RPC: Registered named UNIX socket transport module.
    RPC: Registered udp transport module.
    RPC: Registered tcp transport module.
    RPC: Registered tcp NFSv4.1 backchannel transport module.
    NET: Registered protocol family 17
    Loading basic drivers...
    FS-Cache: Loaded
    FS-Cache: Netfs 'nfs' registered for caching
    loop: module loaded
    8021q: 802.1Q VLAN Support v1.8
    ok
    Starting hardware detection...
    ok
    (If a driver is not working for you, try booting with brokenmodules=driver_name.)

    IBM OSA Express Network card
    drivers: qeth*
    IBM OSA Express Network card
    drivers: qeth*
    IBM OSA Express Network card
    drivers: qeth*
    (portname whatever)
    (Layer2)
    qeth.933eb7: register layer 2 discipline
    (Port 0)
    qdio: 0.0.0602 OSA on SC 6 using AI:1 QEBSM:0 PRI:1 TDD:1 SIGA:RW A
    qeth.cc0c57: 0.0.0600: MAC address 02:00:01:00:00:24 successfully registered on device eth0
    qeth.736dae: 0.0.0600: Device is a Virtual NIC QDIO card (level: V544)
    with link type Virt.NIC QDIO (portname: whatever)
    qeth.cc0c57: 0.0.0600: MAC address 02:00:0b:ff:ff:ff successfully registered on device eth0
    eth0: network config created
    8021q: adding VLAN 0 to HW filter on device eth0
    Key type dns_resolver registered
    udevd59: Network interface NamePolicy= disabled on kernel commandline, ignoring.
    NFS: Registering the id_resolver key type
    Key type id_resolver registered
    Key type id_legacy registered
    squashfs: version 4.0 (2009/01/31) Phillip Lougher
    starting syslogd (logging to /var/log/messages)... ok"
    starting klogd... ok"
    starting nscd... ok"
    Checking for missing server keys in /etc/ssh"
    ssh-keygen: generating new host keys: RSA1
    RSA DSA
    ECDSA ED25519 "
    Starting SSH daemon... ok"
    IP addresses:"
    10.1.20.82"
    starting slpd to announce VNC..."
    starting yast..."
    Couldn't get a file descriptor referring to the console"
    Couldn't get a file descriptor referring to the console"
    Couldn't get a file descriptor referring to the console"
    "%G
    Couldn't get a file descriptor referring to the console"
    "
    starting VNC server..."
    A log file will be written to: /var/log/YaST2/vncserver.log ..."
    "
    ***"
    *** You can connect to <host>, display :1 now with vncviewer"
    *** Or use a Java capable browser on http://<host>:5801/"
    ***"
    "
    (When YaST2 is finished, close your VNC viewer and return to this window.)"
    "
    Active interfaces:"
    "
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 02:00:0B:FF:FF:FF "
    inet addr:10.1.20.82 Bcast:10.1.255.255 Mask:255.255.0.0"
    --"
    lo Link encap:Local Loopback "
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0"
    "
    *** Starting YaST2 ***"
    /usr/lib/YaST2/startup/YaST2.call: line 289: 2516 Killed $OPT_FBITERM y2base "$Y2_MODULE_NAME" $Y2_MODE_FLAGS $Y2_

    MODULE_ARGS $Y2_MODE $Y2_UI_ARGS"
    Couldn't get a file descriptor referring to the console"
    "%@
    umount: /var/adm/mount: target is busy"
    (In some cases useful info about processes that"
    use the device is found by lsof(8) or fuser(1).)"
    umount: /var/lib/nfs/rpc_pipefs: target is busy"
    (In some cases useful info about processes that"
    use the device is found by lsof(8) or fuser(1).)"
    "
    *** An error occurred during the installation."
    "
    Main Menu"
    "
    0) <-- Back <--"
    1) Start Installation "
    2) Settings "
    3) Expert "
    4) Exit or Reboot "
    "
    >

    I've attempted a number of times, but get the same results.

    PARMFILE:
    ramdisk_size=65536 root=/dev/ram1 ro init=/linuxrc TERM=dumb
    HostIP=10.1.20.82 Hostname=mkmfsuse00.torchmarkcorp.com
    Gateway=10.1.1.1 Netmask=255.255.0.0
    Broadcast=10.1.255.255 Layer2=1 OSAHWaddr=02:00:0B:FF:FF:FF
    ReadChannel=0.0.0600 WriteChannel=0.0.0601 DataChannel=0.0.0602
    Nameserver=10.1.2.50 10.1.2.4
    portname=whatever
    portno=0
    Install=nfs://10.2.0.99/nfs/sles12/SLE-12-Server-DVD-s390x-GM-DVD1.iso
    UseSSH=1 SSHPassword=12345678 UseVNC=1 VNCPassword=12345678
    InstNetDev=osa OsaInterface=qdio OsaMedium=eth Manual=0

    I did install sucessfully once, but wanted to change the default allocations, but this time it will not continue.

  2. #2

    Re: SLES 12 fails with Couldn't get a file descriptor referring

    In the parm file is that one big long line, or are there multiple lines?
    If multiple lines, are there spaces at the beginning and end of the lines
    as mentioned in the documentation?

    Have you tried using the linuxrclog option to write errors to /dev/console
    as well?

    Do you see the same thing when connecting via SSH, I presume?

    Also, is your NFS mount point the actual ISO file, or just a location
    named the same as the ISO but which is actually a mountpoint for that
    file? I ask because I think you are supposed to point to something other
    than an ISO, for example to the mountpoint for the ISO, so the system sees
    the files within directly (vs. needing to mount the ISO itself).


    --
    Good luck.

    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    show your appreciation and click on the star below...

  3. Re: SLES 12 fails with Couldn't get a file descriptor referr

    Quote Originally Posted by ab View Post
    In the parm file is that one big long line, or are there multiple lines?
    If multiple lines, are there spaces at the beginning and end of the lines
    as mentioned in the documentation?

    Have you tried using the linuxrclog option to write errors to /dev/console
    as well?

    Do you see the same thing when connecting via SSH, I presume?

    Also, is your NFS mount point the actual ISO file, or just a location
    named the same as the ISO but which is actually a mountpoint for that
    file? I ask because I think you are supposed to point to something other
    than an ISO, for example to the mountpoint for the ISO, so the system sees
    the files within directly (vs. needing to mount the ISO itself).


    --
    Good luck.

    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    show your appreciation and click on the star below...
    Well, the PARM file is fixed length 80, so trailing spaces yes...but leading space, no.

    I'll try that (adding a single space before each line contents.

    -Frank

  4. Re: SLES 12 fails with Couldn't get a file descriptor referr

    No difference:

    |...+....1....+....2....+....3....+....4....+....5 ....+....6....+....7....+....>
    * * * Top of File * * *
    ramdisk_size=65536 root=/dev/ram1 ro init=/linuxrc TERM=dumb
    HostIP=10.1.20.82 Hostname=mkmfsuse00.torchmarkcorp.com
    Gateway=10.1.1.1 Netmask=255.255.0.0
    Broadcast=10.1.255.255 Layer2=1 OSAHWaddr=02:00:0B:FF:FF:FF
    ReadChannel=0.0.0600 WriteChannel=0.0.0601 DataChannel=0.0.0602
    Nameserver=10.1.2.50 10.1.2.4
    portname=whatever
    portno=0
    Install=nfs://10.2.0.99/nfs/sles12/SLE-12-Server-DVD-s390x-GM-DVD1.iso
    UseSSH=1 SSHPassword=12345678 UseVNC=1 VNCPassword=12345678
    InstNetDev=osa OsaInterface=qdio OsaMedium=eth Manual=0
    * * * End of File * * *


    -frank

  5. Re: SLES 12 fails with Couldn't get a file descriptor referr

    The problem turned out to be insufficient storage (needs to be 1G).

    -Frank

  6. #6

    Re: SLES 12 fails with Couldn't get a file descriptor referring

    Interesting to hear; thank-you for posting back your results. If the
    documentation should have had this (likely) and did not (I have not
    checked) please feel free to post documentation feedback on the
    appropriate HTML page to improve that for the future, or post the URL
    where it should be here and I can take care of that.

    Thanks again for sharing, as it will likely help others.

    --
    Good luck.

    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    show your appreciation and click on the star below...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •