SUSECON
Results 1 to 2 of 2

Thread: boot single mode usb keyboard does not work at console

Threaded View

  1. boot single mode usb keyboard does not work at console

    i am using a dell USB keyboard model RT7D50, it is an older style, have never had a problem with them regarding compatibility as a usb device.
    These are those dell keyboards used everywhere.

    when I boot SLES 11.4 via EFI, as a boot option where it gives you the 7 second delay I do

    elilo SLES11_SP4_1 single

    the server proceeds to boot up in single user mode and the console screen ends up at

    hit Ctrl-D to continue or enter root password

    My keyboard does not work so i can do nothing other that pull the power cord and reboot the server.
    Can someone help?

    Below is from /var/log/boot.omsg
    part of which i see on the console screen at the end where it says enter root password but i cannot because keyboard does not work. As far as i can tell, it is recognizing a keyboard is there?

    It does mention usb hub, I have tried with just keyboard and mouse plugged directly into usb port without using the hub.

    The server only has 2 usb ports on the back which is why i use a little belkin 4-port hub that is powered.
    The usb ports on the server are blue, so is that usb3 and could that have something to do with it?
    The motherboard is a supermicro X10QRH+


    Code:
    <6>[   10.495571] usb 1-2: new low-speed USB device number 3 using xhci_hcd
    <6>[   10.538959] usb 1-2: New USB device found, idVendor=413c, idProduct=2105
    <6>[   10.549471] usb 1-2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
    <6>[   10.560050] usb 1-2: Product: Dell USB Keyboard
    <6>[   10.570502] usb 1-2: Manufacturer: Dell
    <4>[   10.580763] usb 1-2: ep 0x81 - rounding interval to 128 microframes, ep desc says 192 microframes
    <6>[   10.711144] usb 1-14: new high-speed USB device number 4 using xhci_hcd
    <6>[   10.735355] usb 1-14: New USB device found, idVendor=0557, idProduct=7000
    <6>[   10.746089] usb 1-14: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=0
    <6>[   10.756904] hub 1-14:1.0: USB hub found
    <6>[   10.767476] hub 1-14:1.0: 4 ports detected
    <6>[   10.795825] input: Dell Dell USB Keyboard as /devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-2/1-2:1.0/input/input0
    <6>[   10.806749] generic-usb 0003:413C:2105.0001: input,hidraw0: USB HID v1.10 Keyboard [Dell Dell USB Keyboard] on usb-0000:00:14.0-2/input0
    <6>[   10.829123] usbcore: registered new interface driver usbhid
    <6>[   10.840478] usbhid: USB HID core driver
    <6>[   10.894798] usb 3-1: new high-speed USB device number 2 using ehci_hcd
    <6>[   10.946919] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
    <6>[   10.961833] This driver is only used in secure boot mode as default
    <6>[   11.027117] usb 3-1: New USB device found, idVendor=8087, idProduct=800a
    <6>[   11.038911] usb 3-1: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=0
    <6>[   11.051028] hub 3-1:1.0: USB hub found
    <6>[   11.063106] hub 3-1:1.0: 6 ports detected
    <6>[   11.101317] Btrfs loaded
    <6>[   11.186236] usb 4-1: new high-speed USB device number 2 using ehci_hcd
    <6>[   11.318348] usb 4-1: New USB device found, idVendor=8087, idProduct=8002
    <6>[   11.331297] usb 4-1: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=0
    <6>[   11.344469] hub 4-1:1.0: USB hub found
    <6>[   11.357392] hub 4-1:1.0: 8 ports detected
    <6>[   11.463945] kjournald starting.  Commit interval 15 seconds
    <6>[   11.464196] EXT3-fs (sda2): using internal journal
    <6>[   11.464202] EXT3-fs (sda2): mounted filesystem with ordered data mode
    <6>[   11.465693] usb 1-14.1: new low-speed USB device number 5 using xhci_hcd
    <6>[   11.489897] usb 1-14.1: New USB device found, idVendor=0557, idProduct=2419
    <6>[   11.489900] usb 1-14.1: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=0
    <4>[   11.489989] usb 1-14.1: ep 0x81 - rounding interval to 64 microframes, ep desc says 80 microframes
    <4>[   11.489996] usb 1-14.1: ep 0x82 - rounding interval to 32 microframes, ep desc says 40 microframes
    <6>[   11.491547] input: HID 0557:2419 as /devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-14/1-14.1/1-14.1:1.0/input/input1
    <6>[   11.491635] generic-usb 0003:0557:2419.0002: input,hidraw1: USB HID v1.00 Keyboard [HID 0557:2419] on usb-0000:00:14.0-14.1/input0
    <6>[   11.494209] input: HID 0557:2419 as /devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-14/1-14.1/1-14.1:1.1/input/input2
    <6>[   11.494313] generic-usb 0003:0557:2419.0003: input,hidraw2: USB HID v1.00 Mouse [HID 0557:2419] on usb-0000:00:14.0-14.1/input1
    <6>[   13.773413] udev: starting version 147
    <6>[   13.848804] input: Power Button as /devices/LNXSYSTM:00/LNXSYBUS:00/PNP0C0C:00/input/input3
    <6>[   13.876887] ACPI: Power Button [PWRB]
    <6>[   13.891213] input: Power Button as /devices/LNXSYSTM:00/LNXPWRBN:00/input/input4
    <6>[   13.905570] ACPI: Power Button [PWRF]
    Last edited by ron7000; 05-Feb-2016 at 17:14.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •