Results 1 to 3 of 3

Thread: Using an NFS Version 2 client with SLES 12 isn't working

Threaded View

  1. #1

    Using an NFS Version 2 client with SLES 12 isn't working

    We are upgrading our old SLES and openSUSE boxes to SLES 12 SP1. Some of our old robot NFS clients are having problems with NFS because they use Version 2.

    I figured out how to enable NVS Version 2 in /etc/sysconfig/nfs:
    NFSD_OPTIONS="-V2"
    MOUNTD_OPTIONS="-V2"
    (and reboot just to be safe)

    When I use a remote SLES box as the client and try to force NFS Ver 2 it appears to work fine.

    But when I use our robot client (Adept V+ OS), I can mount the share from the client. But any ls or cat fail.

    A trace in ethereal shows I get an error 13 from nfsd. But nothing useful shows up on the client or in the SLES 12 server /var/log/messages.

    To get more debugging, I have run:
    nfsd sock fh export svc proc fileop auth repcache xdr lockd

    Here is all I get in the SLES 12 server /var/log/messages when I run ls on the ancient Adept client:
    2016-05-24T12:22:00.623575-04:00 disslavetest kernel: [ 8034.588108] nfsd_dispatch: vers 2 proc 16
    2016-05-24T12:22:00.623593-04:00 disslavetest kernel: [ 8034.588116] nfsd: READDIR 32: 00040001 035e05d4 955d8916 00000000 00000000 00000000 1394 bytes at 0
    2016-05-24T12:22:00.623597-04:00 disslavetest kernel: [ 8034.588121] nfsd: fh_verify(32: 00040001 035e05d4 955d8916 00000000 00000000 00000000)
    2016-05-24T12:22:00.623604-04:00 disslavetest kernel: [ 8034.588135] nfsd: fh_verify(32: 00040001 035e05d4 955d8916 00000000 00000000 00000000)

    There are no updates to the Adept client and very little in the way of options.

    I'm not sure how to proceed with troubleshooting and fixing the problem. The same client still works an old openSUSE server but that server is about to get upgraded.

    I am currently dprintking my way thru the server module source code trying to figure what it doesn't like. But that is pretty slow as I can't get nfsd.ko to unload and have to reboot every time I recompile. Does anyone have any other ideas?
    Last edited by kedlm; 24-May-2016 at 17:38.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •