Hello,

While trying to add a SLES12-SP1 client to SUMA3 via the new bootstrap UI tech preview, all seems to go ok, webui tells the client has been added, its key appears on the accepted minion key list but the system doesn't show up in the "Systems" tab. Reading the log on the client ( /var/log/salt/minion ) it reports the following error:

2016-08-26 12:53:18,813 [salt.minion ][WARNING ][9860] Unable to send mine data to master.
2016-08-26 13:53:18,764 [salt.minion ][WARNING ][9860] Unable to send mine data to master.
2016-08-26 14:53:18,776 [salt.minion ][WARNING ][9860] Unable to send mine data to master.
2016-08-26 15:53:18,912 [salt.minion ][WARNING ][9860] Unable to send mine data to master.
2016-09-05 17:52:39,125 [salt.pillar ][ERROR ][7192] Got a bad pillar from master, type str, expecting dict:
2016-09-05 17:52:39,129 [salt.scripts ][ERROR ][7192] Minion failed to start
2016-09-05 17:52:39,129 [salt.scripts ][WARNING ][7192] ** Restarting minion **
2016-09-05 17:52:46,454 [salt.pillar ][ERROR ][7227] Got a bad pillar from master, type str, expecting dict:
2016-09-05 17:52:46,459 [salt.scripts ][ERROR ][7227] Minion failed to start
2016-09-05 17:52:46,459 [salt.scripts ][WARNING ][7227] ** Restarting minion **
2016-09-05 17:52:52,788 [salt.pillar ][ERROR ][7261] Got a bad pillar from master, type str, expecting dict:
2016-09-05 17:52:52,790 [salt.scripts ][ERROR ][7261] Minion failed to start
2016-09-05 17:52:52,790 [salt.scripts ][WARNING ][7261] ** Restarting minion **


Any thoughs ?