Yesterday i have upgraded SLED 11 from SP1 to SP2. Update went fine, but after reboot i ended up in console (which brought some good memories, but...)
I got the following error:
(EE) Failed to load module "freetype" (module does not exist, 0)
(EE) intel(0): failed to set mode: Invalid argument

Fatal server error:
AddScreen/ScreenInit failed for driver 0

It looks like there's a problem with the intel video driver (with the new kernel?)
SaX was unable to produce working config, so i ended up dusting some old flies and rewrote /etc/X11/xorg.conf to very basic config, using VESA driver.


I would appreciate every suggestion.

SLED in installed on HP EliteBook 8440p

HW configuration:
Code:
# x86info 
x86info v1.29.  Dave Jones 2001-2011
Feedback to <davej@redhat.com>.

Found 4 identical CPUs
Extended Family: 0 Extended Model: 2 Family: 6 Model: 37 Stepping: 5
Type: 0 (Original OEM)
CPU Model (x86info's best guess): Core i7 (Nehalem) [Clarkdale/Arrandale]
Processor name string (BIOS programmed): Intel(R) Core(TM) i5 CPU       M 520  @ 2.40GHz

Total processor threads: 4
This system has 1 dual-core processor with hyper-threading (2 threads per core) running at an estimated 2.40GHz

Code:
# lspci |grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)
part of the dmesg, concerning graphics:
Code:
[  900.206221] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
[  900.234402] i915 0000:00:02.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
[  900.234410] i915 0000:00:02.0: setting latency timer to 64
[  900.311727] i915 0000:00:02.0: irq 47 for MSI/MSI-X
[  900.311733] [drm] Supports vblank timestamp caching Rev 1 (10.10.2010).
[  900.311735] [drm] Driver supports precise vblank timestamp query.
[  900.311779] vgaarb: device changed decodes: PCI:0000:00:02.0,olddecodes=io+mem,decodes=io+mem:owns=io+mem
[  902.542282] checking generic (c0000000 1ff0000) vs hw (c0000000 10000000)
[  902.542287] fb: conflicting fb hw usage inteldrmfb vs VESA VGA - removing generic driver
[  902.542384] Console: switching to colour dummy device 80x25
[  902.543049] fbcon: inteldrmfb (fb0) is primary device
[  902.543214] Console: switching to colour frame buffer device 160x56
[  902.543221] fb0: inteldrmfb frame buffer device
[  902.543223] drm: registered panic notifier
[  902.626556] acpi device:0e: registered as cooling_device4
[  902.626811] input: Video Bus as /devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0A08:00/LNXVIDEO:01/input/input19
[  902.626924] ACPI: Video Device [GFX0] (multi-head: yes  rom: no  post: no)
[  902.627073] [drm] Initialized i915 1.6.0 20080730 for 0000:00:02.0 on minor 0
[  902.664134] [drm:drm_crtc_helper_set_config] *ERROR* failed to set mode on [CRTC:3]
[  904.469216] [drm:drm_crtc_helper_set_config] *ERROR* failed to set mode on [CRTC:3]
[  904.469598] [drm:drm_crtc_helper_set_config] *ERROR* failed to set mode on [CRTC:3]
[  904.469601] detected fb_set_par error, error code: -22
[  904.469627] [drm:drm_crtc_helper_set_config] *ERROR* failed to set mode on [CRTC:3]
[  904.479014] [drm:drm_crtc_helper_set_config] *ERROR* failed to set mode on [CRTC:3]
[  906.665728] intel ips 0000:00:1f.6: i915 driver attached, reenabling gpu turbo
Code:
# lsmod |grep i915
i915                  484462  6 
drm_kms_helper         42228  1 i915
drm                   247897  2 i915,drm_kms_helper
i2c_algo_bit           13368  1 i915
i2c_core               35840  4 i915,drm_kms_helper,drm,i2c_algo_bit
intel_agp              18386  1 i915
intel_gtt              24458  3 i915,intel_agp
video                  19436  1 i915
button                 13907  1 i915
Best Regards,
Plamen Stoyanov