Hi,
I'm running SLES11SP1 with the latest vsftp (vsftpd-2.0.7-4.23.1.x86_64.rpm)

Why is this working?:

Code:
[pid 14204] [ftp] OK LOGIN: Client "172.16.16.102", anon password "anon@localhost"
[pid 14206] [ftp] FTP response: Client "172.16.16.102", "230 Login successful."
[pid 14206] [ftp] FTP command: Client "172.16.16.102", "OPTS UTF8 ON"
[pid 14206] [ftp] FTP response: Client "172.16.16.102", "200 Always in UTF8 mode."
[pid 14206] [ftp] FTP command: Client "172.16.16.102", "CWD /upload"
[pid 14206] [ftp] FTP response: Client "172.16.16.102", "250 Directory successfully changed."
[pid 14206] [ftp] FTP command: Client "172.16.16.102", "TYPE I"
[pid 14206] [ftp] FTP response: Client "172.16.16.102", "200 Switching to Binary mode."
[pid 14206] [ftp] FTP command: Client "172.16.16.102", "PASV"
[pid 14206] [ftp] FTP response: Client "172.16.16.102", "227 Entering Passive Mode (192,168,223,30,156,156)"
[pid 14206] [ftp] FTP command: Client "172.16.16.102", "STOR file"
[pid 14206] [ftp] FTP response: Client "172.16.16.102", "150 Ok to send data."
[pid 14206] [ftp] OK UPLOAD: Client "172.16.16.102", "/upload/file", 24 bytes, 4.96Kbyte/sec
And why is the following not working?:

Code:
[pid 14110] [ftp] OK LOGIN: Client "192.168.111.254", anon password "root@x"
[pid 14112] [ftp] FTP response: Client "192.168.111.254", "230 Login successful."
[pid 14112] [ftp] FTP command: Client "192.168.111.254", "TYPE I"
[pid 14112] [ftp] FTP response: Client "192.168.111.254", "200 Switching to Binary mode."
[pid 14112] [ftp] FTP command: Client "192.168.111.254", "REST 0"
[pid 14112] [ftp] FTP response: Client "192.168.111.254", "350 Restart position accepted (0)."
[pid 14112] [ftp] FTP command: Client "192.168.111.254", "PASV"
[pid 14112] [ftp] FTP response: Client "192.168.111.254", "227 Entering Passive Mode (192,168,223,30,157,254)"
[pid 14112] [ftp] FTP command: Client "192.168.111.254", "STOR upload/file"
[pid 14112] [ftp] FTP response: Client "192.168.111.254", "553 Could not create file."
[pid 14112] [ftp] FAIL UPLOAD: Client "192.168.111.254", "/upload/file", 0.00Kbyte/sec
Note: two anonymous connections onto the same server trying to store a file.

Is it the server's or the client's fault?

Thanks.