I have a running system where I have a cloned drive and need to get data off it. This part I can do. where i run into problems is removing the cloned volume. here is what I do:

mount cloned volume.
rescan-scsibus.sh -a
vgimportclone /dev/sdc
vgchange -ay sys1
mount lv to restore point
copy data
lvremove the volumes
vgchange an sys1 to take it off line
pvremove /dev/sdc - this is where i have problems.

backuptesting:/ # pvremove -ff /dev/sdc -vv
Setting activation/monitoring to 1
Setting global/locking_type to 1
Setting global/wait_for_locks to 1
File-based locking selected.
Setting global/prioritise_write_locks to 1
Setting global/locking_dir to /run/lvm/lock
Locking /run/lvm/lock/P_orphans WB
Setting response to OK
Setting response to OK
Setting id to 5bWrB5-AvEb-cx78-B8pw-WLeJ-tW3f-MNzDPa
Setting format to lvm2
Setting device to 2080
Setting dev_size to 23622320128
Setting label_sector to 1
Setting size to 1044480
Setting start to 4096
Setting ignore to 0
Setting id to abkzQb-e0gP-bOCw-bFlY-m6Cx-OPHB-uBadrE
Setting vgid to IhBlfm-lVYZ-q2BK-V363-mXzY-feon-CiMUZE
Setting vgname to sys
Setting format to lvm2
Setting device to 2064
Setting dev_size to 21474836480
Setting label_sector to 1
Setting size to 1044480
Setting start to 4096
Setting ignore to 0
Setting response to OK
Setting response to OK
Setting name to sys
Setting metadata/format to lvm2
Setting id to abkzQb-e0gP-bOCw-bFlY-m6Cx-OPHB-uBadrE
Setting format to lvm2
Setting device to 2064
Setting dev_size to 46135296
Setting label_sector to 1
Setting size to 1044480
Setting start to 4096
Setting ignore to 0
/dev/sdc: lvm2 label detected at sector 1
Can't open /dev/sdc exclusively - not removing. Mounted filesystem?
Unlocking /run/lvm/lock/P_orphans

it seems to be setting the id incorrectly the second time it does it and setting it to the active ID that should not be removed.

any assistance on how to do this correctly would be appreciated.