PDA

View Full Version : SLES 11 SP1 Integration Components Hyper-V 2008 R2 question



iammi
07-Nov-2011, 20:16
Hello evry one,

Novell tell us here :'Using Linux Integration Components 2.x with SLES'
(http://www.novell.com/support/viewContent.do?externalId=7004818&sliceId=1)
that "Since SLES11 Service Pack 1 the drivers from the Linux Integration
Components are already included in the SUSE Linux kernel. The source
code from LIC 2.0 and 2.1 will not compile on SLES11 SP1. Simply use the
ones coming with SP1"

- Could any one tell me how to find out if the IC are correctly
installed ? for example by the command rpm -qa | grep "package name",
what is the IC package name ?

- Any experience feedback about mouse issues on Hyper-V 2008 R2 ?

Thanks in advance


--
iammi
------------------------------------------------------------------------
iammi's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=71308
View this thread: http://forums.novell.com/showthread.php?t=447886

Automatic Reply
11-Nov-2011, 21:01
iammi,

It appears that in the past few days you have not received a response to your
posting. That concerns us, and has triggered this automated reply.

Has your problem been resolved? If not, you might try one of the following options:

- Visit http://support.novell.com and search the knowledgebase and/or check all
the other self support options and support programs available.
- You could also try posting your message again. Make sure it is posted in the
correct newsgroup. (http://forums.novell.com)

Be sure to read the forum FAQ about what to expect in the way of responses:
http://forums.novell.com/faq.php

If this is a reply to a duplicate posting, please ignore and accept our apologies
and rest assured we will issue a stern reprimand to our posting bot.

Good luck!

Your Novell Product Support Forums Team
http://forums.novell.com/

magic31
12-Nov-2011, 18:26
iammi;2151925 Wrote:
> Hello evry one,
>
> Novell tell us here :'Using Linux Integration Components 2.x with SLES'
> (http://www.novell.com/support/viewContent.do?externalId=7004818&sliceId=1)
> that "Since SLES11 Service Pack 1 the drivers from the Linux Integration
> Components are already included in the SUSE Linux kernel. The source
> code from LIC 2.0 and 2.1 will not compile on SLES11 SP1. Simply use the
> ones coming with SP1"
>
> - Could any one tell me how to find out if the IC are correctly
> installed ? for example by the command rpm -qa | grep "package name",
> what is the IC package name ?
>
> - Any experience feedback about mouse issues on Hyper-V 2008 R2 ?
>
> Thanks in advance

Other than SLES 11 SP1 having the optimized drivers in the kernel (so
there are not directly packages you can check that I know of).

Mouse issue, not that I noticed... But so far I have only worked with
one HyperV setup that had two SLES 11 SP1 servers (doing web/mysql
services). That was working fine.

Do make sure you are running with the latest SLES patches applied. For
one there was an issue with the connection of the network interface
dropping which was resolved in later kernel patches... and I also think
drives for HyperV have been updated.

You can use tools like bonnie, do some network benchmark tests and see
if the performance is what you expect from it.

Any specific issues you are seeing?

Cheers,
Willem


--
Novell Knowledge Partner (voluntary sysop)

It ain't anything like Harry Potter.. but you gotta love the magic IT
can bring to this world
------------------------------------------------------------------------
magic31's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=2303
View this thread: http://forums.novell.com/showthread.php?t=447886

michaelhopp
06-Feb-2012, 20:16
magic31;2153344 Wrote:
> Other than SLES 11 SP1 having the optimized drivers in the kernel (so
> there are not directly packages you can check that I know of).
>
> Mouse issue, not that I noticed... But so far I have only worked with
> one HyperV setup that had two SLES 11 SP1 servers (doing web/mysql
> services). That was working fine.
>
> Do make sure you are running with the latest SLES patches applied. For
> one there was an issue with the connection of the network interface
> dropping which was resolved in later kernel patches... and I also think
> drives for HyperV have been updated.
>
> You can use tools like bonnie, do some network benchmark tests and see
> if the performance is what you expect from it.
>
> Any specific issues you are seeing?
>
> Cheers,
> Willem

Hey guys,

I am shortly before running crazy with this mouse issue!

We are using Windows Server 2008r2 and installed SLES11SP1 in Hyper-V.
Everything works, except the mouse.

The SLES is uptodate, all novell patches are installed. What can be
done to activate the kernel module "Vmbus"?

'Citrix Project Satori' (http://www.xen.org/products/satori.html)

If I try to ./setup.pl the citrix satori, I get following message:


Code:
--------------------
Vmbus driver not installed!
Please install it and rerun.

--------------------


What can be done?

Greetings from Hamburg in Germany


--
michaelhopp
------------------------------------------------------------------------
michaelhopp's Profile: http://forums.novell.com/member.php?userid=54574
View this thread: http://forums.novell.com/showthread.php?t=447886