PDA

View Full Version : SLES12 update missing menu



mikenash
22-Jul-2015, 22:01
SLES12 update using zypper. Reboot system and lost first boot menu.
Ran mkinitrd and zipl but menu did not return although messages stated they were rebuilt!
Executed:
grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg
grub2-zipl-setup

Using config file '/boot/zipl/config' (from command line)
Building bootmap in '/boot/zipl'
Building menu 'menu'
Adding #1: IPL section 'grub2' (default)
Adding #2: IPL section 'skip-grub2'
Preparing boot device: dasdf (15c0).
Done.

Automatic reply
27-Jul-2015, 05:30
mikenash,

It appears that in the past few days you have not received a response to your
posting. That concerns us, and has triggered this automated reply.

Has your issue been resolved? If not, you might try one of the following options:

- Visit http://www.suse.com/support and search the knowledgebase and/or check all
the other support options available.
- You could also try posting your message again. Make sure it is posted in the
correct newsgroup. (http://forums.suse.com)

Be sure to read the forum FAQ about what to expect in the way of responses:
http://forums.suse.com/faq.php

If this is a reply to a duplicate posting, please ignore and accept our apologies
and rest assured we will issue a stern reprimand to our posting bot.

Good luck!

Your SUSE Forums Team
http://forums.suse.com

mikenash
02-Sep-2015, 22:39
I found the solution! The update has modified the file /etc/default/zipl2grub.conf.in. I change two values:
plymouth.enable=0 to plymouth.enable=1
prompt = 0 to prompt = 1.
Then executed grub2-zipl-setup
I would expect that this is a defect because this menu is specific to the behavior of this operation system. A update should never modify an expected behavior.

cyberiad
09-Sep-2015, 09:03
I found the solution! The update has modified the file /etc/default/zipl2grub.conf.in. I change two values:
plymouth.enable=0 to plymouth.enable=1
prompt = 0 to prompt = 1.
Then executed grub2-zipl-setup
I would expect that this is a defect because this menu is specific to the behavior of this operation system. A update should never modify an expected behavior.
Thanks for reporting back! Could you please open a Service Request or bug for this? Our s/390 team would like to look into it.

mikenash
18-Sep-2015, 16:47
Bug 128039 - SUSE944382- SLES12 Update missing menu & grub2-zipl-setup

mikenash
24-Sep-2015, 13:50
Bug 128039 - SUSE944382- SLES12 Update missing menu & grub2-zipl-setup
I found the solution! The update has modified the file /etc/default/zipl2grub.conf.in. I change two values:
plymouth.enable=0 to plymouth.enable=1
prompt = 0 to prompt = 1.
Then executed grub2-zipl-setup
I would expect that this is a defect because this menu is specific to the behavior of this operation system. A update should never modify an expected behavior.