PDA

View Full Version : sporadic no connect/no services respond (ping work steady)



peter_jordan2
16-Sep-2015, 13:59
Hello,


we use a newer FCS Server.
We use new SAP B1 HANA Edition with embedded SLES
If we didnīt use the new system for a while we cannot access the services (like samba, SSH, or SAP Client)
But PING is allways working.
It returns to work after we ping or after we tried X times - but we are not sure at this point.
What do you think can be the cause?



thank you in advance

thx best regards
peter

jmozdzen
16-Sep-2015, 14:19
Hi Peter,

anything in the logs, and would you be able to read a network trace?

Most important would be to find out if this is some network (or client) error (IOW - the requests don't reach the server) or some problem at the server machine. To distinguish this, I'd run a tcpdump at the server to see what's coming in once your "inactivity timer" expired.

How long, per your experience, do you need things to be idle to reach this stage? How's the network infrastructure between your client and your server - any dynamically started tunnels, routers in between? Is this some simple LAN connection (same subnet)?

Regards,
Jens

peter_jordan2
22-Sep-2015, 08:26
thank you very much for your support. The problem is solved.

The solution was: IP Adress of LAN-Card was by fault similiar to the IP Adress of Remote Assistance Lights Out LAN Port.

jmozdzen
22-Sep-2015, 11:18
Hi Peter,

I'm glad you got it resolved - and thank you for reporting back the actual cause: It is a possible cause, often not considered, and so you mentioning it may get others on the right track when searching for a solution to their problem.

Regards,
Jens