PDA

View Full Version : PoE breaks networking?



TheSpam
19-May-2017, 15:33
Just wondering if anyone else has not been able to get DHCP when connected to a PoE switch, I did not have this issue with Raspbian.

TheSpam
19-May-2017, 23:39
Just wondering if anyone else has not been able to get DHCP when connected to a PoE switch, I did not have this issue with Raspbian.
http://i.imgur.com/QI1lTHT.png
Ignore the usb 1-1 as that is just me unplugging my mouse.

malcolmlewis
20-May-2017, 00:30
On Fri 19 May 2017 10:44:01 PM CDT, TheSpam wrote:

TheSpam;37916 Wrote:
> Just wondering if anyone else has not been able to get DHCP when
> connected to a PoE switch, I did not have this issue with Raspbian.
[image: http://i.imgur.com/QI1lTHT.png]
Ignore the usb 1-1 as that is just me unplugging my mouse.




Hi
So your powering the RPI via a PoE splitter? Normally when funky things
happen check the power supply....

--
Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
openSUSE Leap 42.2|GNOME 3.20.2|4.4.62-18.6-default
If you find this post helpful and are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

TheSpam
20-May-2017, 01:14
No just plugging into a PoE switch, I have a hub between it and it works. There must be a kernel bug in 4.4 or a setting somewhere that I'm unaware of.

malcolmlewis
20-May-2017, 17:17
On Sat 20 May 2017 12:24:02 AM CDT, TheSpam wrote:

No just plugging into a PoE switch, I have a hub between it and it
works. There must be a kernel bug in 4.4 or a setting somewhere that I'm
unaware of.




Hi
So your using wicked for dhcp? Is it ipv4 or ipv6? I use static ip's
and no ipv6 (disable via YaST network settings)

--
Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
openSUSE Leap 42.2|GNOME 3.20.2|4.4.62-18.6-default
If you find this post helpful and are logged into the web interface,
please show your appreciation and click on the star below... Thanks!

dsoothill
21-May-2017, 04:55
Just wondering if anyone else has not been able to get DHCP when connected to a PoE switch, I did not have this issue with Raspbian.

I have around 10 of them all connected to a POE switch with no problems.

So first suggestion I have is have you tried turning POE off on the port in question to see if that fixes things?

What type of switch is it and what POE standard does it implement?