[SLE15 SP1] registers but zypper fails

PrzemyslawPrzemyslaw New or Quiet Member
I am not sure what happens, here are the steps:

i initiate SUSEConnect - after which I can find the host in SCC, but
zypper --non-interactive refs SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64
Fails.

The output during registration is as below
Registering system to SUSE Customer Center
Using E-Mail: pXXXXXXXXX

Announcing system to https://scc.suse.com ...

Activating SLES 15.1 x86_64 ...
-> Adding service to system ...
command 'zypper --non-interactive refs SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64' failed
Error: zypper returned (1) with 'Timeout exceeded when accessing 'https://scc.suse.com/access/services/1748/repo/repoindex.xml?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64'.
Timeout exceeded when accessing 'https://scc.suse.com/access/services/1748/repo/repoindex.xml?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64'.
Timeout exceeded when accessing 'https://scc.suse.com/access/services/1748/repo/repoindex.xml?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64'.
Timeout exceeded when accessing 'https://scc.suse.com/access/services/1748/repo/repoindex.xml?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64'.
Unexpected exception.
Unknown error reading from 'https://scc.suse.com/access/services/1748?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64'
Please file a bug report about this.

I tried to access directly via a web browser:
https://scc.suse.com/access/services/1748/repo/repoindex.xml?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64

But it pops out:
{"type":"error","error":"Invalid system credentials","localized_error":"Invalid system credentials"}

Which credentials are missing? Or is it some temporary issue?

Comments

  • malcolmlewismalcolmlewis Knowledge Partner
    Przemyslaw wrote: »
    I am not sure what happens, here are the steps:

    i initiate SUSEConnect - after which I can find the host in SCC, but
    zypper --non-interactive refs SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64
    
    Fails.

    The output during registration is as below
    Registering system to SUSE Customer Center
    Using E-Mail: pXXXXXXXXX
    
    Announcing system to https://scc.suse.com ...
    
    Activating SLES 15.1 x86_64 ...
    -> Adding service to system ...
    command 'zypper --non-interactive refs SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64' failed
    Error: zypper returned (1) with 'Timeout exceeded when accessing 'https://scc.suse.com/access/services/1748/repo/repoindex.xml?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64'.
    Timeout exceeded when accessing 'https://scc.suse.com/access/services/1748/repo/repoindex.xml?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64'.
    Timeout exceeded when accessing 'https://scc.suse.com/access/services/1748/repo/repoindex.xml?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64'.
    Timeout exceeded when accessing 'https://scc.suse.com/access/services/1748/repo/repoindex.xml?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64'.
    Unexpected exception.
    Unknown error reading from 'https://scc.suse.com/access/services/1748?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64'
    Please file a bug report about this.
    

    I tried to access directly via a web browser:
    https://scc.suse.com/access/services/1748/repo/repoindex.xml?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64
    

    But it pops out:
    {"type":"error","error":"Invalid system credentials","localized_error":"Invalid system credentials"}
    

    Which credentials are missing? Or is it some temporary issue?
    Hi and welcome to the Forum :)
    Likely the command your using...

    Just try;
    zypper ref
    
  • PrzemyslawPrzemyslaw New or Quiet Member
    Hi there malcolmlewis!

    Thank you for your reply! Please check:
    rmt:~ # zypper lr
    Repository priorities are without effect. All enabled repositories share the sam                                                          e priority.
    
    # | Alias             | Name              | Enabled | GPG Check | Refresh
    --+-------------------+-------------------+---------+-----------+--------
    1 | SLES15-SP1-15.1-0 | SLES15-SP1-15.1-0 | No      | ----      | ----
    2 | cd-122e6646       | cd-122e6646       | No      | ----      | ----
    3 | cd-394d1391       | cd-394d1391       | No      | ----      | ----
    rmt:~ # zypper ref
    Warning: There are no enabled repositories defined.
    Use 'zypper addrepo' or 'zypper modifyrepo' commands to add or enable repositori                                                          es.
    rmt:~ # zypper --non-interactive refs SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64
    Refreshing service 'SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64'.
    Timeout exceeded when accessing 'https://scc.suse.com/access/services/1748/repo/repoindex.xml?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_15_SP1_x86_64'.
    Retrying in 30 seconds...
    ^C^C
    Trying to exit gracefully...
    

    I am working with a customized SLE 15 SP1. I have setup another host (same network, same proxy, same registration code, etc) but from original SUSE images as well. It works fine.

    I am trying to figure out where could be located for instance product info or something of the kind to trace the difference which blocks me.
  • PrzemyslawPrzemyslaw New or Quiet Member
    Solved. There was only http_poxy value set while https_proxy was empty. Fixed settings in yast.

    Thanks!
  • symbatsymbat New or Quiet Member

    Hello, I have problem like yours. I have RMT server. When I try register my client I have an permission denied error:
    Start the registration now? [y/n] y
    /usr/sbin/SUSEConnect --write-config --url https://cph-pkg1-lt3.hq.bc
    Registering system to registration proxy https://cph-pkg1-lt3.hq.bc

    Announcing system to https://cph-pkg1-lt3.hq.bc ...

    Activating SLES 15.1 x86_64 ...
    -> Adding service to system ...
    command 'zypper --non-interactive refs SUSE_Linux_Enterprise_Server_x86_64' failed
    Error: zypper returned (1) with 'Permission to access 'https://cph-pkg1-lt3.hq.bc/services/1763/repo/repoindex.xml?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_x86_64' denied
    Unexpected exception.
    Unknown error reading from 'https://cph-pkg1-lt3.hq.bc/services/1763?credentials=SUSE_Linux_Enterprise_Server_x86_64'
    Please file a bug report about this.
    See http://en.opensuse.org/Zypper/Troubleshooting for instructions.'

  • symbatsymbat New or Quiet Member

    problem was proxy settings. Solved

Sign In or Register to comment.