Results 1 to 8 of 8

Thread: Updating SLED11-SP2 to SP3 via DVD lost repos, services

Hybrid View

  1. #1

    Updating SLED11-SP2 to SP3 via DVD lost repos, services

    After I updated my SLED11-SP2 to SP3 via DVD media, I have lost all my repositories, only 3 have left:

    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 SP3 (DVD.iso)
    nVidia Video Drivers for SLE 11 SP3
    ATI Video Drivers for SLE 11 SP3.

    All services in Yast are also missing.

    last year, I updated SLED11 SP1 to SP2 also via DVD, and all repos were in place.
    Recently I successfully updated all packages to the latest ones. Kernel Linux to 3.0.80. Now it is downgraded to 3.0.76.

    The only alarming notice I made during the updating procedure - after all packages were installed,
    and the system started rebooting, DVD Player failed to reboot and proceed into the next (I think the registration mode),
    so I rebooted it from the hard drive, and had no option to reregister with the Novell support centre.

    Registering with option
    Code:
    suse_register -d 2 -L/root/.suse_register.log
    didn't help.

    Is it possible to restore the subscription status (vendor installed SLED)?

    Thank you in advance.

  2. Re: Updating SLED11-SP2 to SP3 via DVD lost repos, services

    On Fri 06 Sep 2013 12:04:02 AM CDT, LLiner wrote:


    After I updated my SLED11-SP2 to SP3 via DVD media, I have lost all my
    repositories, only 3 have left:

    SUSE Linux Enterprise Desktop 11 SP3 (DVD.iso)
    nVidia Video Drivers for SLE 11 SP3
    ATI Video Drivers for SLE 11 SP3.

    All services in Yast are also missing.

    last year, I updated SLED11 SP1 to SP2 also via DVD, and all repos were
    in place.
    Recently I successfully updated all packages to the latest ones. Kernel
    Linux to 3.0.80. Now it is downgraded to 3.0.76.

    The only alarming notice I made during the updating procedure - after
    all packages were installed,
    and the system started rebooting, DVD Player failed to reboot and
    proceed into the next (I think the registration mode),
    so I rebooted it from the hard drive, and had no option to reregister
    with the Novell support centre.

    Registering with option

    Code:
    --------------------
    suse_register -d 2 -L/root/.suse_register.log
    --------------------

    didn't help.

    Is it possible to restore the subscription status (vendor installed
    SLED)?

    Thank you in advance.


    Hi
    You command line for registering in incorrect

    Log into the the NCC, make a note of your registration code and then
    delete the system from NCC. Then either use YaST Customer Center to re
    register the system or from the command line;

    Code:
    suse_register -a regcode-sled=YourActivationCode -a email=YourEmailAddress -a moniker=YourHostname -L .suse_register.log
    Note you only need the SLE 11 SP3 repositories active, the SP2 et al
    may still be there but can be ignored.

    --
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    openSUSE 12.3 (x86_64) GNOME 3.8.4 Kernel 3.7.10-1.16-desktop
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    show your appreciation and click on the star below...


  3. #3

    Re: Updating SLED11-SP2 to SP3 via DVD lost repos, services

    Thank you, Malcolm!

    I have managed to register the system from the command line, as
    the YaST Customer Center failed to do this. Moreover, I found
    a document 3030847 http://www.novell.com/support/kb/doc.php?id=3030847, advising as follows:
    Registration through a command line utility is needed because registering (or activating) the system through YaST (Software -> Novell Customer Center Configuration) is not working or a command line solution is required.
    Despite the fact that my system is registered, till next February,
    and my NCC credentials include all the repositories needed,
    I could not add SLE 11 SP3 repository (Pool or Updates), neither it was added automatically, nor
    could I do it manually via YaST Software Repositories.

    Maybe I need to re-run DVD update again (or use the recovery mode) and the repos will be prompted in the new update/recovery round?

  4. Re: Updating SLED11-SP2 to SP3 via DVD lost repos, services

    On Fri 06 Sep 2013 11:24:02 PM CDT, LLiner wrote:


    Thank you, Malcolm!

    I have managed to register the system from the command line, as
    the YaST Customer Center failed to do this. Moreover, I found
    a document 3030847 http://www.novell.com/support/kb/doc.php?id=3030847,
    advising as follows:
    > Registration through a command line utility is needed because
    > registering (or activating) the system through YaST (Software ->
    > Novell Customer Center Configuration) is not working or a command
    > line solution is required.


    Despite the fact that my system is registered, till next February,
    and my NCC credentials include all the repositories needed,
    I could not add SLE 11 SP3 repository (Pool or Updates), neither it was
    added automatically, nor
    could I do it manually via YaST Software Repositories.

    Maybe I need to re-run DVD update again (or use the recovery mode) and
    the repos will be prompted in the new update/recovery round?


    Strange indeed, can you try adding them manually again, remember when
    adding manually the $ needs to be \$.

    If that doesn't work I will ask my SUSE contacts if there something
    missing with the update from DVD.

    --
    Cheers Malcolm °¿° SUSE Knowledge Partner (Linux Counter #276890)
    openSUSE 12.3 (x86_64) GNOME 3.8.4 Kernel 3.7.10-1.16-desktop
    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    please show your appreciation and click on the star below... Thanks!


  5. #5

    Re: Updating SLED11-SP2 to SP3 via DVD lost repos, services

    Quote Originally Posted by malcolmlewis View Post
    Strange indeed, can you try adding them manually again, remember when
    adding manually the $ needs to be \$.

    If that doesn't work I will ask my SUSE contacts if there something
    missing with the update from DVD.
    Thank you, Malcolm!
    I have managed to add SP3-Updates repository manually and updated the system.
    Historically, I received failure details
    " - Login failed. (http://nu.novell.com/repo/$RCE/SLED11-SP3-Updates/sle-11-i586/rpm/i586//content): The requested URL returned error: 401"
    Studying NCC profile information, I noticed strange data:
    my SLED11 (vendor installed) is shown in the NCC as SLED10 product, and
    my system yesterday re-registered as SLED11-SP3,
    is marked as Needs activation.
    Also, my product has two (!) activation codes.
    However, this might be another topic or conversation with the Customer Centre.

    Thanks again!

  6. #6

    Re: Updating SLED11-SP2 to SP3 via DVD lost repos, services

    Hi,

    How did you add the update repos manually. I have my system registered alright, but also only the nVidia repo is listed.

    Find below my registration info:

    Registration Status at: 2013-11-15 22:07:40
    Product: ATI Video Drivers for SLE 11 SP3 (, )
    Product: SUSE Linux Enterprise Desktop 11 SP3 (i586, HP-BNB-2010)
    Subscription: active (provisional)
    Expiry: 2014-01-14 22:07:39
    Product: nVidia Video Drivers for SLE 11 SP3 (, )


    Please let us know how did you add the repos manually.

    Thanks.

    Ahmed Samir - http://www.am4computers.com

  7. #7

    Re: Updating SLED11-SP2 to SP3 via DVD lost repos, services

    Malcolm, LLiner,

    I am facing the same problem as LLiner and Ahmed Samir.
    I managed in NCC to assign the updated SLED11 SP3 (new install via DVD) to my existing SLED10 activation.
    However I have searched everywherey NCC for the URL of the Pool and Update repos but could not find it.
    Used the URL provided by LLiner but it also requires authentication and does not accept my NCC login.
    What to do?

    Thanks and best regards
    Nadine

  8. #8

    Re: Updating SLED11-SP2 to SP3 via DVD lost repos, services

    Hi, Jinggles1,

    Unfortunately, I cannot remember how I managed this situation. I recall I added my user name received during registration,
    Now I see my already disabled repos as follows:

    1 | ATI-Driver-SLE11-SP3 | ATI-Driver-SLE11-SP3 | Yes | Yes
    2 | SLED11-SP3-Updates | SLED11-SP3-Updates | Yes | Yes
    3 | SUSE-Linux-Enterprise-Desktop-11-SP3 11.3.3-1.95 | SUSE-Linux-Enterprise-Desktop-11-SP3 11.3.3-1.95 | Yes | No
    4 | nVidia-Driver-SLE11-SP3 | nVidia-Driver-SLE11-SP3 | Yes | Yes

    I had received updates until the 3 year period of initial support had ended. Now the Novell Customer Center says that my registration is expired.
    Regards and good luck!

    Lliner

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •