Results 1 to 7 of 7

Thread: SUMA don't send email

  1. #1

    SUMA don't send email

    Hello,

    My Suse manager does not send any emails to our address.
    We have already enabled the relay host in the posfix configuration

    From webgui we set an internal email address to the network and enabled notification of preference updates.
    The postfix configuration is correct.
    The system successfully sends emails

    Did anyone have the same problem?
    Suse support did not help me

    Thank you

  2. #2

    Re: SUMA don't send email

    I'm not sure off the top of my head, but which version and patch are you
    using? Do you see any attempts to connect to something via SMTP when it
    should send an e-mail, or even DNS requests to find the mail (MX) records
    for the target domain when that happens? I'd probably start with a
    LAN/wire trace to see what is or is not happening at the time the e-mail
    should be sent, using tcpdump:

    Code:
    sudo /usr/sbin/tcpdump -n -s 0 -i any -v -w /tmp/mail.cap not port 22

    --
    Good luck.

    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    show your appreciation and click on the star below.

    If you want to send me a private message, please let me know in the
    forum as I do not use the web interface often.

  3. #3

    Re: SUMA don't send email

    Hi,

    I'm using a SLES12 SP2 with SUMA 3
    Unfortunately I do not find any special error messages in logs (system log, postfix log and taskomatic log)
    Postfix logs do not find send attempts (if I try by mail command it works).
    The problem is that it all seems to work properly but I do not understand where it hangs.
    Unfortunately, as the Suse has said, emails can only be sent by SUMA automatically so I can not make test submissions from it.
    In fact there is the ability to enable email sending even when the taskomatic is restarted. Well, I've tried it many times but nothing happens.
    I'll try with a tcpdump to see if I can find something.

    Thank you

  4. Re: SUMA don't send email

    Does sending mail work at all in the first place?

    Try something like

    echo "Blubb" | mail -s "Test" account@domain.org

    If this does not work, the mail system is not set up correctly. Please
    check the respective logs in such a case.

  5. #5

    Re: SUMA don't send email

    Our SLES 12 server is configured correctly to send emails.
    Emails sent to our internal addresses arrive without any problems
    We do not find any problems with postfix logs

  6. #6

    Re: SUMA don't send email

    We entered the "java.smtp_server = server ip" entry in the /etc/rhn/rhn.conf file
    This solves our problem

  7. #7

    Re: SUMA don't send email

    It's great to hear your results; thank-you for sharing as they will likely
    help others in the future.


    --
    Good luck.

    If you find this post helpful and are logged into the web interface,
    show your appreciation and click on the star below.

    If you want to send me a private message, please let me know in the
    forum as I do not use the web interface often.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •